Έρευνα: Ο λόγος που πρέπει να είσαι «καθαρός» εκεί κάτω

Μία νέα μελέτη μας παροτρύνει να αποτριχώνουμε την ηβική περιοχή.

Στην σύγχρονη κοινωνία η αφαίρεση της ηβικής τριχοφυιας γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη και μαζί με αυτό, γίνονται πιο συχνοί και οι τραυματισμοί οπότε η κατανόηση των πρακτικών που χρησιμοποιούν οι ασθενείς γίνεται ζωτικής σημασίας για τους γιατρούς.

Μια μελέτη ερευνητών από το Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven στη Φλάνδρα του Βελγίου, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, ανέλυσε τις προσωπικές μεθόδους καλλωπισμού των ανθρώπων, αποκαλύπτοντας ότι το 60% αφαιρεί όλη ή μέρος της τριχοφυΐας στην ηβική περιοχή.

 

 
 

Η έρευνα περιελάμβανε συνολικά 4.422 Βέλγους άνω των 15 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν αν αποτρίχωναν την ηβική περιοχή, γιατί το έκαναν, αλλά και ποια ήταν η οικογενειακή κατάσταση και ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός.

Γιατί οφείλεις να περιποιείσαι τις τρίχες στο σώμα σου

Όπως αποδείχθηκε, το ποσοστό των ανδρών που προχωρούσαν σε αυτή την κίνηση δεν ξεπερνούσε το 39%, με τις γυναίκες που δεν ασχολούνταν σχεδόν καθόλου με τον καλλωπισμό τους να έχουν και πάλι περισσότερες πιθανότητες να αποτριχώνουν την περιοχή σε σχέση με τους άνδρες που καλλωπίζονται τακτικά.

 

 
 

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι οι άνδρες άνω των 60 ετών ήταν πιο πιθανό να περιποιούνται την ηβική τους περιοχή σε σχέση με αυτούς κάτω των 30. Το αντίθετο παρατηρήθηκε στις γυναίκες, με τις νεαρές μεταξύ 15-20 ετών να είναι η ηλικιακή ομάδα που αφαιρούσε κατ’ εξοχήν το τρίχωμα από την ηβική περιοχή, σε ποσοστό 87,8%.

Η αναλογία των συνομήλικών τους ανδρών που έκανε το ίδιο, όμως, δεν ξεπερνούσε το 1/3. Οι άνδρες ήταν πιθανότερο να περιποιούνται την περιοχή στην ηλικία των 40 ετών, που ήταν και η μόνη ηλικιακή ομάδα στην οποία οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες παραδέχθηκαν ότι κάνουν αποτρίχωση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved