Πώς θα κάνεις τα γένια σου να δείχνουν λαμπερά και πυκνά;

Συμβουλές που ακολουθείς από σήμερα και μας ευχαριστείς αργότερα.

Τα γένια προσδίδουν κύρος, γοητεία και αρρενωπότητα. Αλλά για να καταφέρεις να έχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα, οφείλεις να τα περιποιείσαι. Το να τ΄ αφήσεις απλώς να μεγαλώσουν χωρίς να τα προσέχεις, θα σε οδηγήσει σ’ ένα αποτέλεσμα που δε θα είσαι και τόσο περήφανος. Παρακάτω θα διαβάσεις όλα τα tips που θα κάνουν τα γένια σου να λάμπουν.

Καλός ύπνος και καθόλου άγχος

Ο βραδινός ύπνος είναι σημαντικός για πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα γένια. Εκμεταλλεύονται την χρονική διάρκεια του ύπνου για ν’ αναπλάθουν. Επίσης ο οργανισμός σου δεν βιώνει στρες και οι τρίχες αναπλάθονται ταχύτερα. Τέλος μην ξεχνάς την άσκηση. Μία ώρα τουλάχιστον την ημέρα, θα διατηρήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης υψηλά, μεγαλώνοντας την παραγωγή της γενειάδας σου.

 

 

Περιποίηση του δέρματος

Φρόντισε ν’ αποφεύγεις τα ντους με καυτό νερό γιατί μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα σου. Δώσε βάση τις ενυδατικές και προτίμησε προϊόντα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β5 που θα βοηθήσουν στην ανάπλαση των τριχών. Επίσης μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση. Όσο πιο γρήγορα απομακρύνεις τους νεκρούς ιστούς από το πρόσωπο, τόσο χώρο θα δώσεις στις νέες τρίχες για να φτιάξουν την μαγευτική γενειάδα σου.

Πού και πώς θέλουν οι γυναίκες τις τρίχες στο σώμα σου;

Βιταμίνες

Γενικότερα, τα γένια επηρεάζονται από τροφές με μακρο-θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες), όπως και από μικρο-θρεπτικά (βιταμίνες και μέταλλα). Σε πρώτη φάση, φρόντισε ο οργανισμός σου να έχει προσβασιμότητα σε τροφές με επίπεδα από μαγνήσια, ψευδάργυρο και βιταμίνη D, τα παραπάνω οποία εντείνουν την παραγωγή της τεστοστερόνης. Φρόντισε λοιπόν να καταναλώνεις αβγά, σολομό, σπανάκι, μπρόκολο, καρύδια και αρκετά γαλακτοκομικά.

 

 

Υπομονή, μεγάλη αρετή

Η γενειάδα απαιτεί χρόνο και υπομονή. Δεν φυτρώνουν όλα τα γένια με την ίδια συχνότητα. Αν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείς ν' αφήσεις πυκνά γένια, να ξέρεις ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον 1 μήνα για ένα καλό μήκος. Η υφή της αλλάζει επίσης ανάλογα με την ηλικία. Στα 40, η γενειάδα έχει πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα σε σχέση με τα 20 σου χρόνια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved