pexels Η καθημερινή περιποίηση έχει τους δικούς της κανόνες

Αυτά που δεν πρέπει να αγνοείς αν θέλεις να είσαι πάντα φρέσκος και περιποιημένος.

Το grooming έχει μπει δυναμικά στη ζωή του άνδρα την τελευταία δεκαετία. Η περιποίηση έχει τους δικούς της κανόνες, κανόνες που δεν πρέπει να αγνοείς αν επιθυμείς να είσαι φρέσκος και ανανεωμένος πάντα. Το grooming δεν αποτελεί τάση αλλά μία συνθήκη απαράβατη για κάθε άνδρα που σέβεται τον εαυτό του. Παρακάτω θα διαβάσεις όλα εκείνα που οφείλεις να μην αγνοείς.

 

Χρήση αντηλιακού

Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία και το καλοκαίρι. Οι ακτινοβολίες UVA και UVB ταλαιπωρούν την επιδερμίδα μας ολόκληρο το έτος και καλό είναι να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε μέρα.

 

 

Ο κομμωτής είναι φίλος σου

Και θέλει το καλό σου. Το μαλλί και το μούσι σου χρειάζονται συνεπή φροντίδα. Μία φορά το μήνα οφείλεις να επισκέφτεσαι τον κομμωτή σου, να μιλάς μαζί του γι’ αυτά που επιθυμείς ν’ αλλάξεις και να κλείνεις αμέσως το επόμενο ραντεβού σου. Ραντεβού που δεν πρέπει να αργήσει για περισσότερο από 3-4 εβδομάδες.

 

Συχνό βούρτσισμα

Δεν είσαι πλέον μωρό. Καταλαβαίνεις πως οφείλεις να πλένεις τα δόντια σου δύο φορές την ημέρα. Πρωί και βράδυ. Μάλιστα πρέπει να το συνοδεύεις με οδοντικό νήμα.

 

 

Σωστό σαμπουάν

Όχι το αφρόλουτρο δεν κάνει και για τα μαλλιά σου. Ειδικά το καλοκαίρι που ιδρώνουμε περισσότερο και κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα, το λούσιμο πρέπει να είναι καθημερινό. Ο κίνδυνος βρίσκεται πως το συχνό λούσιμο στερεί από τα μαλλιά τη φυσική λιπαρότητα και εμφανίζει ξηροδερμία. Οπότε για να μην αφήσεις τα μαλλιά σου απεριποίητα και αφυδατωμένα, βάλε στη ζωή σου ένα σαμπουάν που μεγαλύτερες ποσότητες ενυδατικών συστατικών για θρέψη σε βάθος.

 

Ενυδατική

Το νερό δεν κάνει τίποτα από μόνο του. Η επιδερμίδα μας χρειάζεται έξτρα περιποίηση για να μην αφυδατωθεί. Εφοδιάσου λοιπόν με μία κρέμα που να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, κοινώς να ταιριάζει με τον τύπο της.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved