Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου μέσα στον καύσωνα

Τώρα με την ακραία ζέστη κάτι πρέπει να κάνεις με το δέρμα σου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, το λιπαρό δέρμα είναι ο πιο δύσκολος ή καλύτερα πιο προβληματικός τύπος προσώπου, μιας και αποτελεί μία πρώτης τάξεως αφορμή για την ανάπτυξη ακμής, σε άλλοτε ήπιο και σε άλλοτε έντονο βαθμό. Υπάρχει, όμως, τρόπος να μειώσεις αισθητά τη λιπαρότητα, ώστε να απαλλαχθείς από την ενοχλητική γυαλάδα και τα αντιαισθητικά σπυράκια.

 

 
 

Ο ήλιος του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ωραίες. Δεν ισχύει το ίδιο όμως όταν καίγεσαι από τον ήλιο ή εάν το δέρμα σου αφυδατώνεται. Πρέπει να φροντίζεις το δέρμα σου περισσότερο το καλοκαίρι, αφού ο καιρός το ταλαιπωρεί περισσότερο από το χειμώνα.

Γιατί η περιποίηση του δέρματος σου πρέπει να αλλάζει με τα χρόνια;

Λίγο καθαρό νερό αρκεί. Μπορείς βέβαια να προμηθευτείς από κάποιο φαρμακείο ειδικό σαπούνι για καθαρισμό προσώπου. Αυτό θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τους ρύπους και τις βρομιές της καθημερινότητας. Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να σκουπίσεις το πρόσωπό σου με καθαρή πετσέτα.

 

 
 

Ο ζεστός καιρός οδηγεί το δέρμα στο να αναζητάει απεγνωσμένα ενυδάτωση ώστε να μπορεί να αναπνεύσει. Η Βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτική και χαρίζει προστασία στο δέρμα και την ενυδάτωση που ζητάει. Φρόντισε λοιπόν να καταναλώνεις συχνά τρόφιμα, φρούτα και χυμούς που περιέχουν τη βιταμίνη.

Εκτός από τις παρακάτω συμβουλές φρόντισε και την καλοκαιρινή διατροφή σου, για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή και την σιλουέτα σου σε φόρμα. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό και να καταναλώνεις πολλά φρούτα και σαλάτες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved