Πόσο θαυματουργό μπορεί να είναι ένα χάπι κατά της τριχόπτωσης;

Πάρα πολύ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας ενός χαπιού που θέλει να κάνει παρελθόν την αλωπεκία.

Πριν από λίγο καιρό η Concert Pharmaceuticals από τη Μασαχουσέτη ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της φάρμακο σε μορφή χαπιού με το προσωρινό όνομα CTP-543, μπορεί να αποκαταστήσει ως και το 42% των περιπτώσεων έντονης τριχόπτωσης. 

Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά από εκτενή έρευνα στην οποία συμμετείχαν 700 εθελοντές, οι οποίοι είχαν χάσει τουλάχιστον τα μισά τους μαλλιά, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν εντελώς καραφλοί. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες έπαιρναν το χάπι δύο φορές την ημέρα και μετά από 6 μήνες οι 8 στους 10 είχαν παρατηρήσει την επανεμφάνιση αρκετών από τις κάποτε εξαφανισμένες τρίχες. Κάποιοι άλλοι δοκίμασαν μόνο μία δόση του «θαυματουργού» χαπιού και εκεί η αποτελεσματικότητα ήταν σαφέστατα πιο περιορισμένη και μόνο 3 στους 10 είδαν νέες τρίχες στο κεφάλι τους.  

 

 

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Δρ Goldberg,  οποία μίλησε την The Boston Globe, τα ποσοστά αυτά αναμένεται να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες. Οι δοκιμές που θα ακολουθήσουν θα έχουν βελτιωμένο χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση της δραστικής ουσίας του χαπιού, αλλά και μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία της τριχόπτωσης που θα συνδυάζεται με διατροφή και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία της τρίχας. 

Η δράση του χαπιού στοχεύει στα Τ κύτταρα που μπερδεύονται και επιτίθενται στα τριχοθυλάκια και δεν είναι το πρώτο του είδους που δοκιμάζεται, όμως φιλοδοξεί να είναι το πρώτο που δεν θα έχει σημαντικές παρενέργειες όπως έχουν άλλα τέτοια φάρμακα που μπλέκουν με ορμονικά όπως ακμή και ημικρανίες.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χάπι CTP-453 είναι μόνο για περιπτώσεις μη φυσιολογικής αλωπεκίας και δεν αφορά τη φυσιολογική τριχόπτωση που συμβαίνει λόγω γήρατος. Μάλλον αυτού του είδους η αραίωση θα πρέπει να περιμένει μαζί με μια θεραπεία για τις άσπρες τρίχες που να μην θυμίζει καραμπογιά ή κομοδίνο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved