Τι πρέπει να προσέχεις όταν καθαρίζεις τα αυτιά σου

Με μια λάθος κίνηση αρχίζουν τα προβλήματα.

Τα αυτιά είναι μία ευαίσθητη περιοχή που θέλει πολύ προσοχή για να την καθαρίσεις σωστά. Πολλοί άνθρωποι έχουν πάθει προβλήματα λόγω του ότι δεν ήξεραν να το κάνουν όπως πρέπει.

Πολλοί άνθρωποι καθαρίζουν τα αυτιά τους εισάγοντας ξένα σώματα όπως μπατονέτες, οδοντογλυφίδες, μολύβια και κλειδιά μέσα στο ακουστικό τους κανάλι.

Πιστεύουν ότι, με αυτόν τον τρόπο, καθαρίζουν το κερί και άλλες ακαθαρσίες που προκαλούν την αίσθηση του βουλωμένου αυτιού.

Τα αυτιά έχουν το δικό τους αποτελεσματικό μηχανισμό φυσικού καθαρισμού, στον οποίο δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε. Μια ακατάλληλη ενέργεια μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία του μηχανισμού αυτού και να προξενήσει προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε κώφωση.

 

 
 

Γιατί η μύτη και τα αυτιά μας δεν σταματάνε να μεγαλώνουν ποτέ;

Το αυτί αποτελείται από τρία μέρη: εξωτερικό μέρος (έξω αυτί), κανάλι (μέσο αυτί) και τυμπανικός υμένας στο πίσω μέρος (έσω αυτί). Το κερί, η φυσική ασπίδα προστασίας του αυτιού, βρίσκεται στο κανάλι.

 

 
 

Ωστόσο, η χρήση των σωμάτων αυτών έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού δεν αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο καθαρισμού. Τα ξένα σώματα διαταράσσουν το pH της περιοχής και τα λιπαρά οξέα, απομακρύνουν όλο το κερί και υπονομεύουν την ικανότητα του αυτιού να αμυνθεί με επιτυχία κατά των μικροβίων.

Πώς όμως θα καθαρίσεις τα αυτιά σου σωστά; Δες παρακάτω πώς πρέπει να το κάνεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved