Αν περιποιείσαι το δέρμα σου θα έχεις και πολύ λιγότερο άγχος

Ίσως ακούγεται κάπως παράξενο αλλά όμως ισχύει.

Ό,τι κάνουμε για τους εαυτούς είναι μία ένδειξη φροντίδας κι αυτό έχει θεραπευτικά αποτελέσματα πάνω μας αλλά και μέσα μας. Το σώμα είναι ο οίκος της ψυχής όπως όλοι γνωρίζουμε και πρέπει να το φροντίζουμε πολύ. Είναι το δοχείο μέσα στο οποίο όλος μας ο κόσμος κατοικεί.

Πόσες φορές δεν έχουμε κοιτάξει τον εαυτό μας στον καθρέπτη και δεν έχουμε αναρωτηθεί πως μάλλον έχουμε παραμελήσει τον εαυτό μας. Και πρώτα απ’ όλα έρχεται το δέρμα μιας και είναι η εικόνα μας, η πρόσοψη μας. Εκεί φαίνεται αμέσως αν έχουμε μία καλή ζωή ή αν χρειάζεται παραπάνω φροντίδα το σώμα μας.

Το έχεις νιώσει αρκετές φορές. Το δυσάρεστο συναίσθημα που δημιουργεί το άγχος, την ανησυχία που γεννάει, το μπλοκάρισμα που φέρνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το διαχειριστείς. Ο πιο άμεσος είναι να κάνεις μερικές βαθιές αναπνοές.

 

 
 

Η βαθιά και μεγάλη διαφραγματική αναπνοή, οπού εισπνέεις από τη μύτη, κρατάς λίγο τον αέρα πριν εκπνεύσεις από το στόμα, είναι από τις πιο ισχυρές τεχνικές μείωσης του άγχους και χαλάρωσης του σώματος.

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο τη ψυχική μας υγεία. Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση έντονης πίεσης και διέγερσης εξαιτίας μιας στρεσογόνου κατάστασης, παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα κάποιων ορμονών οι οποίες εκτός από την πρόκληση φλεγμονών και δερματικών παθήσεων, επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Από τα πιο εμφανή μέρη οπού εκδηλώνεται είναι το δέρμα μας. Το δέρμα μας λειτουργεί σαν ένα φως ελέγχου καθώς αντανακλά την υγεία μας. Όταν νιώθουμε καλά, το δέρμα μας φαίνεται καλό. Και το αντίστροφο.

 

 
 

Ωθεί τον οργανισμό από την έντονη διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος να περάσει στην ήρεμη δραστηριότητα του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η περιποίηση του δέρματος συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των επιπέδων στρες στο σώμα.

Δες εδώ συγκεκριμένα πως θα περιποιηθείς το δέρμα σου κατάλληλα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved