Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου;

Όσο μανιακός και αν είσαι με την καθαριοτητα, χρειάζεται προσοχή.

Ένα από τα πιο έντονα συζητημένα θέματα στην περιποίηση των μαλλιών είναι το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε λούσιμο. Αν είστε σαν όλους τους άλλους που ξέρω, λούζεστε κάθε μέρα. Και αν και πάλι σαν όλους τους άλλους, είστε βέβαιοι ότι είναι απαραίτητο, επειδή τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά ή κάτι τέτοιο.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να το πω εδώ και τώρα: Δεν χρειάζεται να λούζεστε κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα. Ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από τα μαλλιά σας, αλλά σκεφτείτε περισσότερο σαν δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

 

 
 

Το λούσιμο αφαιρεί τη λιπαρότητα. Και είναι απολύτως λογικό να πιστεύουμε ότι το λούσιμο θα σήμαινε λιγότερη λιπαρότητα — εντελώς λογικό. Αλλά δεν ζούμε σε αυτόν τον κόσμο και πρέπει να καταλάβεις πως δεν είναι καλό να λούζεσαι κάθε μέρα.

Αν λούζεσαι μία φορά την εβδομάδα είναι το ιδανικό για το κρανίο σου. Το να αφαιρείς συχνά το λάδι του κεφαλιού είναι κάτι πολύ κακό για τα μαλλιά σου.

 

 
 

Το φυσικό λάδι των μαλλιών κάνει καλό στη τρίχα, την θρέφει. Από την άλλη μία ή δύο φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνουμε ένα λούσιμο.

Φτάνοντας στο ένα άκρο (το καθημερινό πλύσιμο), το τριχωτό της κεφαλής σας πηγαίνει στο άλλο άκρο (την υπερπαραγωγή σμήγματος). Οπότε, χαλαρώστε με το κεφάλι σας και απλώστε λιγότερο σαμπουάν. Τα υγιή μαλλιά πρέπει πάντα να επικεντρώνονται στην υγρασία και την περιποίηση και όχι στον υπερβολικό καθαρισμό.

Δες εδώ μερικές συμβουλές για το πως πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου: ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved