Ποια οδοντόβουρτσα πρέπει να χρησιμοποιείς για τα δόντια σου

Μπορεί να φαίνεται ένα απλό ζήτημα αλλά πολλοί κάνουν το λάθος.

Αν ένα από τα μεγάλα σου σχέδια είναι να αγοράσεις μία σωστή οδοντόβουρτσα και μάλιστα πολύ σύντομα τότε πρέπει να διαβάσεις υποχρεωτικά αυτό το άρθρο. Μπορεί τόσο καιρό να έκανες το λάθος και να χρησιμοποιούσες την πιο ακατάλληλη οδοντόβουρτσα για τα δόντια σου. Μιας και τα δόντια είναι πολύ σημαντικά στην υγεία του άνδρα, αλλά και στην εμφάνιση του, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πως τα φροντίζουμε.

 

 

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη;

Τα είδη που πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί είναι extra soft, soft και medium. Ξεχάστε τις σκληρές. Δεν κάνουν τόσο καλό στα δόντια και χαλάνε το σμάλτο. Οι σκληρές οδοντόβουρτσες προτείνονται μόνο για ειδικές παθήσεις όπως είναι η ουλίτιδα.

 

 
 

Σκληρές ή μαλακές; Τι να επιλέξω;

Οι οδοντόβουρτσες χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους από τα αρχαία χρόνια και φυσικά έχουν λόγο που υπάρχουν. Συνήθως προτείνεται να χρησιμοποιεί κανείς μεσαίας σκληρότητας οδοντόβουρτσες μιας και οι σκληρές χαλάνε τα δόντια εν καιρώ. Προσέξτε καλά πως βουρτσίζετε τα δόντια σας γιατί εκεί βρίσκεται η ουσία.

Τι πρέπει να σκεφτώ όταν διαλέγω μία οδοντόβουρτσα;

Πρέπει να σκεφτείς την ποιότητα της τρίχας αλλά και τα στρώματα της. Επίσης πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου γιατί μπορεί τα δικά σου δόντια να χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Όλοι οι γιατροί συνιστούν συνήθως τις μαλακές βούρτσες γιατί οι σκληρές χαλάνε το σμάλτο των δοντιών κι αυτό είναι πολύ κακό.

 

 
 

Πώς να διαλέξω;

Πρέπει να σκεφτείς το σχήμα και την υφή. Πολλές συσκευασίες γράφουν πάνω από τι είναι φτιαγμένη η τρίχα. Συνήθως οι βιολογικές βούρτσες είναι και οι πιο φιλικές στα δόντια μας.

Δες εδώ μερικές από τις πιο ποιοτικές κι eco friendly οδοντόβουρτσες που πρέπει να αποκτήσεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved