Κάτι παίζει με αυτό το κούρεμα και εμείς το ανακαλύψαμε.

Ναι είναι ένα εμβληματικό κούρεμα κι αυτό φαίνεται από την απήχηση που έχει αλλά και από την κλασική δομή του. Τι γνωρίζουμε γι’ αυτό; Πώς έχει πολλές εκδοχές και μπορεί να ταιριάξει με σχεδόν όλα τα είδη προσώπου εκεί έξω. Ένα μόνο είναι σίγουρο: Όλες οι γυναίκες τρελαίνονται με αυτό το κούρεμα και δεν ξέρουμε ακόμη τον ακριβή λόγο. Φταίει η ιστορία του; Φταίει το ύφος που σου προσδίδει;  Από προσωπική εμπειρία μου ξέρω πως σίγουρα με βοήθησε σε πολλά όσο αφορά το ζήτημα γυναίκες.

Πάμε όμως να δούμε σχετικά με το κούρεμα και το τι ακριβώς είναι το quiff.

 

 

Ποιος πρέπει να κάνει ένα τέτοιο κούρεμα;

Αν είσαι από εκείνους τους άντρες που θέλουν να έχουν λίγο μακρύ μαλλί αλλά από την άλλη δεν θέλουν να φτάσουν στα άκρα (κοτσίδες κτλπ) τότε αυτό το κούρεμα είναι κατάλληλο για σένα. Αν θέλεις να έχεις ένα εύκολο κούρεμα τύπου ξυρισμένο κοντό, τότε το quiff μάλλον δεν είναι για σένα. Σίγουρα χρειάζεται λίγο παραπάνω περιποίηση από το κοινό κούρεμα σε κοντό στυλ.

 

 
 

Το quiff είναι ένα κούρεμα που ξεφεύγει από την κλασική γραμμή και μπαίνει στην κατηγορία των πιο εναλλακτικών κουρεμάτων στην ιστορία της κομμωτικής.

Ξεκίνησε από το κίνημα των beatniks και πήγε μέχρι και το κεφάλι του βασιλιά του ροκ, δηλαδή του Elvis. Είναι σίγουρα ένα κούρεμα με μεγάλη ιστορία και απήχηση. Θα το βρεις μέχρι και σήμερα σε πολλά κεφάλια.

Τι είναι όμως ακριβώς ένα κούρεμα quiff;

Είναι πολύ απλό, είναι αυτό που λέγανε οι παλιοί «λοφίο», με απλά λόγια είναι σαν ένα ανδρικό κούρεμα με αφέλειες. Δηλαδή συνδυάζει και κοντό μαλλί αλλά και λίγο πιο μακρύ μπροστά. Πρόσεξε όμως μην το μπερδέψεις με τη χαίτη, είναι το ακριβώς αντίθετο. Στο quiff το μακρύ μαλλί είναι από τη μπροστά μεριά, δηλαδή από το μέρος που είναι τα μάτια, και από πίσω είναι πιο κοντό. Και εδώ ακριβώς είναι και η επιτυχία του, γιατί αναμιγνύει το κοντό αρρενωπό στυλ με το πιο κουλτουριάρικο μακρύ στυλ, ατημέλητο.

 

 
 

Οπότε αν θέλεις να τα έχεις όλα πάνω στο κεφάλι σου στη μορφή ενός κουρέματος τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις το quiff κούρεμα οπωσδήποτε.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω σε ορισμένα από τα πιο γνωστά quiff κουρέματα εκεί έξω:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved