Πώς να επιλέγεις πάντα το κατάλληλο άρωμα για το δέρμα σου

Μερικές συμβουλές για αρχάριους με τα αρώματα.

Μπορεί η τέχνη της παρασκευής αρωμάτων να ξεκίνησε στην αρχαία Μεσοποταμία και την Αίγυπτο και να βελτιώθηκε περαιτέρω από τους Ρωμαίους και τους Πέρσες, ωστόσο η σύγχρονη ιστορία του αρώματος εστιάζει κυρίως στη Γαλλία, αφού τα πιο πολύτιμα ιαματικά βότανα και αρώματα της εποχής εντοπίζονται στο γαλλικό Νότο και ιδιαίτερα η πόλη Γκράς, όπου καλλιεργούνται βιολέτες, λεβάντα, γιασεμιά, γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα -εκεί αναπτύχθηκε η τεχνική εξαγωγής «καθαρού» αρώματος, με απόσταξη με υδρατμό ή με οινόπνευμα- και σήμερα αποτελεί την πρωτεύουσα των αρωμάτων.

 

 

Το άρωμα κάθε άντρα είναι ένα αόρατο κομμάτι του προσωπικού του στυλ και έχει μεγάλη σημασία στον τρόπο που τον βλέπουν και τον θυμούνται οι άνθρωποι. Η αίσθηση της όσφρησης είναι από τις δυνατότερες που έχουμε για αυτό και πολλές φορές μια συγκεκριμένη μυρωδιά μας ξυπνάει αναμνήσεις.

 

 
 

Η μυρωδιά ενός άντρα είναι μοναδική και χαρακτηριστική για τον καθένα. Το φυσικό του άρωμα σε συνδυασμό με την κολόνια που έχει επιλέξει δημιουργεί μια ξεχωριστή αίσθηση που διαφέρει από αυτή των υπολοίπων. Είναι σημαντικό λοιπόν να διαλέξεις ένα άρωμα που σου ταιριάζει και αναδεικνύει τη φυσική σου μυρωδιά και το προσωπικό σου στυλ. Σου έχουμε μερικά tips για το πως να επιλέξεις τη κατάλληλη για εσένα κολόνια!

 

 
 

Και για να σε προλάβουμε, προτού αναρωτηθείς γιατί σου κάνουμε αυτή την ιστορική εισαγωγή, να σου συστήσουμε τους δύο ειδικούς που έχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές να σου προσφέρουν σχετικά με το πώς να επιλέγεις σωστά άρωμα: τα αδέρφια William και Richard Fraysse, τους αρωματοποιούς της γαλλικής αρωματοποιίας Caron και τον πρόεδρο της εταιρείας, Romain Alès.

Ακολουθούν τα έξι πράγματα που καλό θα ήταν να έχεις κατά νου, την επόμενη φορά που θα βγεις στην αγορά για να αναζητήσεις με ποια αρωματική δημιουργία να ψεκάσεις το κορμί σου.

Δες εδώ τι πρέπει να προσέξεις:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved