Μάθε επιτέλους να φοράς σωστά άρωμα

Ξέρουμε ότι στην εφηβεία λουζόσουν με αυτή, όμως δεν είσαι πια έφηβος, σωστά;

Η αλήθεια είναι ότι τα αρώματα για τους άντρες είναι μια τάση που χάνει συνεχώς έδαφος στο σύγχρονο grooming. Η βελτίωση της υγιεινής, τα αποτελεσματικά αποσμητικά και επιστροφή σε μια φυσικότητα, έχει περιορίσει το αντρικό άρωμα στη συνήθεια εκείνη που αφορά κάποιο πρώτο ραντεβού, μια συνέντευξη για δουλειά, έναν γάμο και λοιπές ειδικές περιστάσεις. Είτε ανήκεις σε αυτούς που βάζουν μία στο τόσο, είτε στους old school τύπους που επιμένουν ακόμα στην παλιά καλή κολώνια, είναι η ευκαιρία σου να μάθεις να την εφαρμόζεις σωστά. Θα κάνεις καλό στον εαυτό σου, στους γύρω σου και στην τσέπη σου.

 

 

Στο δέρμα, όχι στα ρούχα

Ξεκινώντας από τα πολύ βασικά, ας μάθουμε που βάζουμε άρωμα. Όχι γενικά πάνω μας και σίγουρα δεν αρωματίζουμε τα ρούχα μας. Αυτό είναι λάθος για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πιο πρακτικός είναι ότι το αλκοόλ ή κάποιο άλλο συστατικό μπορεί να κάνει ζημιά στα ρούχα μας, από φθορά μέχρι αποχρωματισμός. 

Ακόμα κι αν δεν κάνει ζημιά, το άρωμα είναι σχεδιασμένο για χρήση στο δέρμα. Έτσι κρατάει περισσότερη ώρα και αναδύονται καλύτερα τα αρώματα που περιέχονται. Το δέρμα είναι ένα ένας ζωντανός καμβάς που βοηθάει τα συστατικά να ξεκλειδώσουν τα μυστικά τους. 

 

 

Μην το παρακάνεις

Πολλοί το παρακάνουν για διάφορους λόγους και είναι όλοι λάθος. Σε κάποιους απλά αρέσει πολύ η μυρωδιά, σε κάποιους άλλους δίνεται η εντύπωση ότι κρατάει περισσότερη ώρα και κάποιοι άλλοι απλά δεν μπορούν να αλλάξουν συνήθειες. Κράτα το μπουκάλι σε απόσταση 15 περίπου εκατοστών από το σημείο που θες να αρωματίσεις, έτσι δεν το παρακάνεις ακόμα και με πολλά ψεκάσματα.

Εστίασε στα σωστά σημεία

Σωστά σημεία είναι αυτά που θερμαίνονται περισσότερο. Δηλαδή το εσωτερικό των αγκώνων, όπου νιώθεις πιο έντονο τον σφυγμό, λαιμός, καρποί και στήθος. Σε αυτές τις επιφάνειες το άρωμα «δουλεύεται» λόγω της κίνησης. Κρατάει περισσότερη ώρα και αναδύονται περισσότερες πτυχές του αρώματος.

 

 

Διάλεξε το σωστό άρωμα

Αν έχεις βαρεθεί το άρωμά σου, δεν είσαι έμπειρος ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο θέλεις να αλλάξεις το παιχνίδι του grooming σου, μην παρασυρθείς. «Βαρύ» όνομα στο μπουκάλι δεν σημαίνει απαραίτητα και καλό. Μπορεί να είναι όντως καλό και να μην σου ταιριάζει. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να πειραματιστείς είναι να ξεκινήσεις με ελαφριά αρώματα, να δεις πώς σου κάθονται και να προχωρήσεις αργότερα σε κάτι άλλο. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved