Η ιστορία του ανδρικού mullet είναι κάτι παραπάνω από cult

Μαθαίνουμε ιστορία μέσα από το πιο εκκεντρικό ανδρικό κούρεμα.

Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει mullet τότε καλά θα κάνεις να διαβάσεις παρακάτω γιατί έχεις χάσει πολλά χρόνια ανδρικού στυλ και ιστορίας.

Το mullet σημαίνει πολλά για τους άνδρες και σηματοδοτεί ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο ανδρικό στυλ και στην ανδρική κουλτούρα του στυλ.

Αυτό το κούρεμα, δηλαδή η επονομαζόμενη ελληνιστί και «χαίτη» είναι κούρεμα πολύ παλιό και στην ουσία συνδυάζει δύο ξεχωριστά ανδρικά κουρέματα σε ένα.

 

 

Το mullet, ως κούρεμα, έχει την καταγωγή του στη Βρετανία του 1ου αιώνα μ.Χ. Παρόλα αυτά, μιας και δεν είμαστε ιστορικοί και δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, θα παραλείψουμε κάποιους αιώνες για να φτάσουμε κατευθείαν στη σύγχρονη εποχή. Θυμίζει και λίγο Braveheart έτσι δεν είναι; Δεν είναι τυχαίο πως το κούρεμα αυτό θεωρείται πολύ παλιό.

Οι χρυσές δεκαετίες του mullet ήταν φυσικά τα 70’ς και τα 80’ς. Όλα ξεκίνησαν από τον David Bowie και τον Rod Steward και μετά η χαίτη πήγε κατευθείαν στο πανκ και στο hard rock της δεκαετίας του 80.

 

 
 

Στα '80s, το mullet έγινε εντελώς ποπ, με τον Patrick Swayze να κουβαλάει στο κεφάλι του ένα δυνατό mullet που του πήγαινε απόλυτα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό. Εξίσου ωραίο ήταν και αυτό του Kiefer Sutherland, αλλά και πολλών μεταλάδων, ενώ κάποια στιγμή το συγκεκριμένο κούρεμα έγινε σούπερ trend, σε πιο παραποιημένες εκδοχές του, που υιοθέτησαν μαζικώς άντρες και γυναίκες, celebrities όπως η Meryl Streep.

To mullet είναι ένα κούρεμα σταθμός στην ιστορία της μουσικής αλλά και του κινηματογράφου. Είναι ένα κούρεμα που σίγουρα όμως χρειάζεται κότσια για να το κάνεις και μία ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία. Δεν είναι για όλους αλλά σίγουρα αρέσει σε όλους να το βλέπουν πάνω σε άλλους. Είναι κάπως αστείο.

 

 
 

Φυσικά, καθώς προχωρούσαν οι δεκαετίες και οι μόδες ανακυκλώνονταν, αυτό το κάπως πανκ κούρεμα, έχανε την επαναστατική του αίγλη και γινόταν απλώς παλιομοδίτικο αλλά την ίδια στιγμή πολύ δημοφιλές. Μέχρι που φτάσαμε στη δεκαετία του 2010 και κάποιες ωραίες υπάρξεις της μουσικής όπως η Miley Cyrus, η Rihanna και η Zendaya, άρχισαν να το κάνουν ξανά μόδα, αλλά μόνο ανάμεσα στους κύκλους των πολύ μοδάτων γυναικών.

 

 
 

Αν μετά από όσα άκουσες και διάβασες θέλεις ακόμη να κάνεις τα μαλλιά σου χαίτη τότε μπράβο σημαίνει πως είσαι ένας από τους πιο ιδιαίτερους τύπους ανθρώπου εκεί έξω και σίγουρα δεν μοιάζεις με τους άλλους τόσο πολύ. Επίσης αν έχεις μαλλί σγουρό ετοιμάσου να μοιάζεις με τον Λαρς Ούλριχ των drummer των Metallica. Δεν είναι κι άσχημη πρόταση έτσι; Εποχή Black Album, μια χαρά.

Δες εδώ μερικά από τα πιο κουλ mullets όλων των εποχών:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved