Πώς θα κάνεις το κούρεμα του Jake Gyllenhaal

Το καλοκαιρινό buzzcut και πως θα το διατηρήσεις σωστά.

Τα κοντά κουρέματα είναι σωτήρια λύση για το καλοκαίρι. Λιγότερα μαλλιά σημαίνει λιγότερος ιδρώτας και λιγότερο προϊόν που θα έμπαινε πάνω σε αυτά – από πομάδες μέχρι κεριά. Όμως δεν τελειώνουν όλα εκεί που τελειώνει και η ξυριστική του κουρέα σου. Πάρε για παράδειγμα τον Jake Gyllenhaal και το buzzcut κούρεμα που έκανε για τον «Αριστερόχειρα». Απλό στην εφαρμογή αλλά λίγο πιο σύνθετο στη σωστή διατήρηση. Δώσε βάση και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Αρχικά πως το κάνεις

Το buzzcut κέρδισε το όνομα του από την απότομη πρώτη σκάλα της ξυριστικής. Είναι ένα μαχητικό και άνετο κούρεμα. Αυτό που πρέπει να πεις στον κουρέα σου -αν και θα το ξέρει και ο ίδιος- είναι να σου πάρει τέρμα κοντά τα πλαϊνά αλλά και την κορυφή του κεφαλιού. Θα αφήσει μόνο μία κοντή λωρίδα μαλλιού σε κάθε πλαϊνό τμήμα του κεφαλιού σου και θα κοντοκουρέψει με το ψαλίδι όλα τα πάνω. Λογικά δεν θα κάνει πάνω από 15 λεπτά για να σε στρώσει.

Δεν τελειώνουν όλα στο κούρεμα

Το buzzcut απαιτεί διατήρηση και σωστές κινήσεις. Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, οι πλαϊνές τρίχες είναι από τις πρώτες που θα «ξαναγεμίσουν» γρήγορα. Αν το κατέχεις και θες να κρατήσεις κοντό το κούρεμα, φρόντιζε ανά 3 περίπου ημέρες να τα παίρνεις με την ξυριστική. Αυτό εννοείται πως θα πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις, όταν θα αρχίσουν να μακραίνουν και τα πάνω. Είναι όμως ένα καλό κόλπο για να κρατήσει το κούρεμα περισσότερο.

Ενυδάτωση και προστασία

Τα κοντά κουρέματα το καλοκαίρι έχουν ένα αρνητικό: αφήνουν το δέρμα στο έλεος του ήλιου. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να περιποιηθείς και το σκαλπ σου αναλόγως. Καθημερινά λοιπόν, πριν ξεκινήσεις για το γραφείο ή την βόλτα για τον καφέ, φρόντισε να εφαρμόζεις ένα καλό αντηλιακό με καλό δείκτη προστασίας, που και θα ενυδατώνει το δέρμα και θα κρατάει μακριά τις βλαβερές ακτίνες UV.

Και είσαι μάχιμος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved