Το 5 o’clock είναι το πιο τίμιο ξύρισμα του καλοκαιριού

Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το πετύχεις.

Παρότι διανύουμε την περίοδο όπου το μούσι ολοένα και εξαπλώνεται, αξίζει μία εύφημος μνεία για όλα εκείνα τα παλικάρια που δεν «κρέμασαν» τα ξυράφια τους. Οι άντρες οι σωστοί και οι παραδοσιακοί που συνεχίζουν να ξυρίζονται και δεν καταλαβαίνουν από λάδια για μούσια και λοσιόν για τις τρίχες τους.

Ειδικότερα το καλοκαίρι, όλοι όσοι ξυρίζονται προτιμούν να κρατούν το δέρμα τους μονίμως ενυδατωμένο και δροσερό. Αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερη είναι η τρίχα, τόσο πιο δύσκολα καταφέρνεις και να μείνεις ενυδατωμένος. Τι γίνεται όμως όταν την ίδια στιγμή δεν γουστάρεις να είσαι πιο καλοξυρισμένος και από ξωτικό στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Κάπου εδώ έρχεται το 5 o’clock.

perfect 5oclock shadow

Τι είναι πάλι αυτό;

Οι πιο εξοικειωμένοι με τα αγγλικά, ίσως το μπερδέψουν με την ώρα που σερβίρεται το αγγλικό τσάι. Όμως το ξύρισμα 5 o’ clock είναι το πιο τίμιο και έρχεται να σε βοηθήσει να την βγάλεις καθαρή το καλοκαίρι. Τυπικά, το 5 o’ clock είναι ένα βήμα πιο κάτω από το πατροπαράδοτο stubble, το ξύρισμα δηλαδή της μίας ημέρας (ή και των δύο ημερών). Τυπικά αφορά το στυλ όπου έχεις ξυριστεί το πρωί και τα πρώτα γένια κάνουν την εμφάνιση τους τις απογευματινές ώρες. Η παρουσία της τους στο πρόσωπο είναι τόσο διακριτική που θυμίζει σκιά. Εξού και η πλήρης ονομασία του ξυρίσματος. «5 o’ clock shadow».

QA4XX

Και πως ακριβώς θα το κάνω;

Ακούγεται απλό αλλά ακόμη και το 5 o’ clock έχει την δική του ιεροτελεστία. Αρχικά δεν θα πρέπει να ξυριστείς κόντρα. Θα καθαρίσεις καλά τις τρίχες που βρίσκονται στα πλάγια και την περιοχή των ζυγωματικών και φρόντισε να κάνεις καλές και βαθιές κινήσεις με το ξυράφι. Τέλος, ένα tip: το σωστό 5 o’ clock shadow δεν θέλει να πάρεις την νοητή κυκλική περιοχή του σαγονιού και του μουστακιού με το ξυράφι. Αντιθέτως σε εκείνο το σημείο προτίμησε την πιο χαμηλή σκάλα της ξυριστικής σου. Και well done. Μετά τις 5 θα δεις το αυθεντικό 5 o’ clock shadow στον καθρέφτη σου.

five o clock shadow beard

Και άσε τους άλλους με τα μούσια τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved