Λούσιμο: Αντικατέστησε το shampoo με το conditioner για πιο υγιή μαλλιά

Το ότι το συχνό λούσιμο δεν κάνει καλό στα μαλλιά είναι γνωστό, όμως τι εναλλακτικές υπάρχουν;

Οι δερματολόγοι λένε πως πρέπει να λούζει κανείς τα μαλλιά του όχι συχνότερα από κάθε τρεις μέρες. Όλοι το ξέρουν όμως είναι μια συνήθεια εξαιρετικά δύσκολο να κοπεί αφού ο άντρας έχει μάθει με το που μπαίνει κάτω από το ντους, να τα πλένει όλα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το καθημερινό λούσιμο μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στα μαλλιά. 

Η συχνή απομάκρυνση των φυσικών ελαίων από το τριχωτό της κεφαλής ξηραίνουν και αδυνατίζουν την τρίχα. Ειδικά όσοι έχουν προδιάθεση για τριχόπτωση θα πρέπει να προσέχουν ακόμα περισσότερο καθώς το συχνό λούσιμο μπορεί να την επιταχύνει. Ωραία όλα αυτά στη θεωρία, όμως στην πράξη τι γίνεται;

 

 

Αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε ανάγκη από λούσιμο είναι η αίσθηση ότι τα μαλλιά μας είναι πολύ λιπαρά και το ότι θέλουμε να απαλλαγούμε από τα προϊόντα φορμαρίσματος. Και στις δύο περιπτώσεις το νερό μπορεί να κάνει αρκετά καλή δουλειά.Τα περισσότερα προϊόντα είναι πλέον υδατοδιαλυτά και απομακρύνονται εύκολα με λίγο νερό και μασάζ σαν να τα λούζεις, αλλά χωρίς shampoo. Το ίδιο ισχύει και για την περιττή λιπαρότητα η οποία απομακρύνεται με το νερό χωρίς να την παρασύρει όλη στο διάβα του. 

 

 

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως το αποτέλεσμα είναι πιθανό να μην μπορεί να συγκριθεί την αίσθηση φρεσκάδας που αποπνέει το φρεσκολουσμένο μαλλί. Είναι κυρίως ψευδαίσθηση και αφορά κυρίως τη μυρωδιά, όμως και γι’αυτό υπάρχει λύση. Μπορείς να αντικαταστήσεις το shampoo με το conditioner. Οι περισσότεροι άντρες το γνωρίζουν ως το shampoo που δεν κάνει αφρό και συνήθως είναι της κοπέλας τους και το χρησιμοποιούν κατά λάθος. 

 

 

Στην ουσία δρα ως ένα πιο ήπιο shampoo φρεσκάροντας και καθαρίζοντας τα μαλλιά χωρίς να απομακρύνει πολλά από τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής. Πλένοντας τα μαλλιά με conditioner κάθε δύο μέρες και ακόμα πιο αραιά με shampoo επιτυγχάνεις τον καλύτερο συνδυασμό καθαριότητας και φροντίδας. Με την αραιότερη χρήση του shampoo έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ένα καλύτερο και με πιο στοχευμένη δράση το οποίο μέχρι τώρα σου φαινόταν αχρείαστα ακριβό. Ένα ειδικό shampoo για την τριχόπτωση, την ενδυνάμωση ή την ξηροδερμία, όχι μόνο γίνεται πιο ελκυστικό σαν αγορά, αλλά μπορεί να δράσει και καλύτερα λόγω της σωστότερης χρήσης του.

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved