Πώς θα καθυστερήσεις τα σημάδια του γήρατος

Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον, αλλά μπορούν να έρθουν και πιο μετά όλα όσα είναι να φέρει στην εικόνα σου.

Η διαδικασία της γήρανσης είναι από τα ελάχιστα αναπόφευκτα πράγματα στη ζωή ενός άντρα. Σε κανέναν δεν αρέσει να γερνάει καθώς ο χρόνος αφήνει αργά, αλλά σταθερά τα σημάδια του στο σώμα. Σαν να μην έφτανε ο χρόνος από μόνος του, ο τρόπος ζωής μπορεί να επιταχύνει τις επιπτώσεις του. Από τη διατροφή μέχρι το εργασιακό άγχος, όλα βάζουν το δικό τους λιθαράκι και τη δική τους ρυτίδα στο πρόσωπο. 

 

 

Θεωρητικά οι άντρες είμαστε πιο «ανθεκτικοί» στο πέρασμα του χρόνου. Άλλοι λένε πως απλά έχουμε καλύτερο marketing για τον εαυτό μας, αφού πλασάρουμε τις ρυτίδες μας και τους γκρίζους κροτάφους ως στοιχεία ωριμότητας και σοφίας αντί για σημάδια γήρανσης. Όποια κι από τις δύο θεωρίες και να ισχύουν η γραμμή που διαχωρίζει την ωριμότητα από τη γήρανση είναι πολύ λεπτή. Στην περίπτωση μάλιστα που παραβιαστεί δεν υπάρχει επιστροφή και το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος από εκεί και πέρα, είναι να καθυστερήσει τα επόμενα σημάδια.

Επειδή των φρονίμων τα παιδιά φροντίζουν να παραμείνουν παιδιά και να μην γεράσουν, μαζέψαμε 8 tips που μπορείς να ακολουθήσεις σε όποια φάση κι αν βρίσκεσαι. Δεν έχει σημασία αν η προοπτική του να μεγαλώσεις σου φαίνεται πολύ μακρινή, ούτε αν η περιοχή γύρω από τα μάτια σου λέει ότι η νεότητα είναι κάτι που ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Και στις δύο περιπτώσεις οι επόμενες συνέπειες θα αργήσουν να έρθουν με την τήρηση των tips που έχουμε στις gallery από πάνω.

 

 

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως η αγωνία για να δείξουμε νεότεροι ή να αναβάλλουμε την άφιξη των σημαδιών του χρόνου, δεν είναι μόνο ζήτημα ματαιοδοξίας. Θα λέγαμε πως αυτό είναι το λιγότερο σοβαρό ζήτημα και κάτι πολύ πιο ουσιαστικό κρύβεται πίσω από αυτό. Η προστασία από την πρόωρη γήρανση είναι μια υπόθεση που αφορά την υγεία σου. Τα μάτια σου και το δέρμα σου δεν γίνονται μόνο λιγότερο ευπαρουσίαστα, αλλά και λιγότερο λειτουργικά. Όλα τα προβλήματα υγείας που συνδέονται τη γήρανση μπορούν να αποφευχθούν ή να αναβληθούν για πολλά χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved