Προσοχή: Αυτά είναι τα επικίνδυνα συστατικά των ειδών περιποίησης

Πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο καλλυντικό διάβασε προσεκτικά τα περιεχόμενά του.

Στέκεσαι με τις ώρες μπροστά στο ράφι με τις σοκολάτες για να διαλέξεις αυτή που σου αρέσει περισσότερο, αλλά διαλέγεις σαπούνια, σαμπουάν, αποσμητικά και ό,τι άλλο έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή; Τώρα που το βλέπεις γραμμένο δεν σου φαίνεται ανόητο; Δυστυχώς πολλά από τα προϊόντα περιποίησης περιέχουν επικίνδυνα συστατικά για το δέρμα, τις τρίχες και τα μάτια σου.

 

 

Κάποια από αυτά είναι «αόρατα» στις ετικέτες που τα συνοδεύουν και θα πρέπει να καταλάβεις μέσω της χρήσης αν κάτι δεν πάει καλά. Για παράδειγμα όσα προκαλούν υπερβολικά πολύ αφρό κατά τη χρήση, είναι πολύ πιθανό να περιέχουν ουσίες που προκαλούν ερεθισμούς στα μάτια και το δέρμα. Τα έντονα αρώματα και χρώματα σε προϊόντα περιποίησης δεν είναι απαραίτητα για τη σύστασή τους, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο προστίθενται είναι για να γίνουν πιο ελκυστικά στο μάτι και τη μύτη κατά την αγορά. Από τη στιγμή που δεν σου προσφέρουν τίποτα, καλό είναι να τα αποφεύγεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Το αλουμίνιο ή κάποια άλατά του συναντάται συχνά σε αποσμητικά και αντιιδρωτικά. Ενημερώσου καλά πριν αγοράσεις κάποιο από αυτά και απέφυγε όσα περιέχουν αλουμίνιο ή κάποια από τα άλατά του. Σύμφωνα με έρευνες είναι υπεύθυνα για μια σειρά από σοβαρές νόσους, ακόμα και μορφών καρκίνου. 

Παρόμοια επικίνδυνο είναι και το διοξείδιο του τιτανίου. Αυτό πολλές φορές περιέχεται σε αντηλιακά και θεωρείται εξαιρετικά ύποπτο για πρόκληση διάφορων μορφών καρκίνου και είναι ακόμα αντικείμενο σχετικών ερευνών. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved