Οι 9 συνήθειες των ανδρών που αγαπούν τον εαυτό τους

Όταν το grooming γίνεται με γνώμονα την υγεία, τα αποτελέσματα είναι ακόμα εντυπωσιακά.

Η προστασία του δέρματος ο ακρογωνιαίος λίθος του grooming, όμως το δέρμα σου δεν είναι το ίδιο σε όλο το σώμα σου. Σε κάποιες περιοχές είναι πιο ευαίσθητο και σε κάποιες άλλες πιο ανθεκτικό. Η παρουσία και η πυκνότητα τρίχας παίζει και αυτή το ρόλο της. Στο κομμάτι της αισθητικής μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το τελικό αποτέλεσμα όμως τα εργαλεία για να το πετύχεις είναι σταθερά. Παρακάτω έχουμε μαζέψει το απόσταγμα της γνώσης γύρω από το grooming σε 9 βασικές συμβουλές. Από το πώς θα διαλέξεις άρωμα και γιατί είναι χρήσιμο το αντηλιακό σε όλη τη διάρκεια του έτους, μέχρι την οδοντόβουρτσά σου και τη διαφορά που έχει το conditioner από το shampoo. 

 

 

Ναι το αντηλιακό είναι απαραίτητο για το δέρμα σου κάθε φορά που βγαίνεις έξω. Πριν καταφύγεις σε καλλυντικά που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα πρώτα σημάδια του γήρατος όπως οι ρυτίδες και κάποιες δυσχρωμίες, μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο. Η χρήση ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας SPF θα μεταθέσει για πολύ αργότερα τα σημάδια αυτά.

Τώρα πια ξέρεις ότι το μούσι δεν το αφήνεις αφρόντιστο και αχαλίνωτο. Μια κουρευτική μηχανή με πολλές σκάλες είναι αυτή που θα δώσει επαγγελματικό αποτέλεσμα στη γενειάδα σου. Οι πολλές σκάλες είναι απαραίτητες γιατί κάθε σημείο χρειάζεται διαφορετικό μήκος. Μάγουλα, πηγούνι και λαιμός, είναι οι οι τρεις βασικοί διαφορετικοί τομείς. Ιδανικά χρειάζεσαι κι ένα trimmer ακριβείας το οποίο διαθέτουν ως ξεχωριστή κεφαλή οι καλές μηχανές.

Αν είσαι του συχνού, ή και καθημερινού, ξυρίσματος θα πρέπει να ξέρεις ότι προτεραιότητα είναι η υγιεινή. Μην αγνοείς τα ειδικά σημάδια που έχει η λεπίδα και σε ενημερώνουν για το πότε ήρθε η ώρα να την αλλάξεις. Κρατώντας για περισσότερο καιρό μια στομωμένη λεπίδα, δεν κάνεις οικονομία. Αυξάνεις τους ερεθισμούς, προκαλείς ξηρότητα και αίσθημα τραβήγματος στην επιδερμίδα. Για να μη χριαστεί να αναφέρουμε τη συγκέντρωση νεκρών κυττάρων, κομμένων τριχών και βακτηρίων μεταξύ των λεπίδων. Αν δεν γνωρίσεις κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις λεπίδα ακολούθησε τον εξής κανόνα, αντικατέστησε τη λεπίδα κάθε 5 περίπου ξυρίσματα ή κάθε 2 εβδομάδες, ότι έρθει πρώτο. Για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη καθαριότητα των λεπίδων μεταξύ των ξυρισμάτων μην ξεχνάς να αφήνεις την ξυριστική σου να αερίζεται επαρκώς μετά το σχολαστικό ξέπλυμα.

 

 

Αν αλλάζεις οδοντόβουρτσα μια μέρα πριν πας στον οδοντίατρο, δεν κοροϊδεύεις κανέναν. Οι ίνες της οδοντόβουρτσάς σου, όσο καλή κι ακριβή και αν είναι ξεφτίζουν από τη χρήση. Απομακρύνουν με δυσκολία τα υπολείμματα τροφών και δεν προσφέρουν καμία πρακτική προστασία από την πλάκα. Με κανονική χρήση πρέπει να αλλάζεις οδοντόβουρτσα, ή κεφαλή οδοντόβουρτσας, κάθε τρεις περίπου μήνες. Στην περίπτωση που είσαι ξεχασιάρης και αφηρημένος μπορείς να κάνεις μια συνδρομή οδοντόβουρτσας, όπως και με τα ξυραφάκια και ό,τι άλλο αναλώσιμο χρησιμοποιείς, ώστε να έρχονται στην πόρτα σου τη στιγμή που τα χρειάζεσαι.

Όπως έχεις τον οδοντίατρό σου έτσι πρέπει να έχεις και τον δερματολόγο σου. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια δερματική πάθηση ή να τον επισκέπτεσαι μία φορά στα πέντε χρόνια επειδή είδες μια ελιά. Στο δέρμα σου αντικατοπτρίζεται η πορεία της υγείας σου και εκεί μπορεί να φανούν οι πρώτες ενδείξεις μιας πάθησης. Επίσης ζούμε σε μία χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια και η τακτική επίσκεψη είναι επιβεβλημένη. Αν δυσκολεύεσαι ακόμα να πειστείς, σκέψου πως ο δερματολόγος σου μπορεί να προλάβει την τριχόπτωση και να σώσει έγκαιρα από την φαλάκρα. Μήπως τώρα πείστηκες;

Στην gallery που ακολουθεί θα βρεις και τα υπόλοιπα 4 grooming tips



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved