Πεντικιούρ: Ταμπού ή ανάγκη;

Να κλείσεις ή να μην κλείσεις ραντεβού όταν ανοίξουν τα ινστιτούτα;

Μία ακόμα ημέρα lockdown ξημέρωσε και από σήμερα αλλάζουμε πίστα. Μπαίνουμε στο lockdown inception aka καθολικό lockdown και κρατιέμαι να μην κάνω κάποιο dad joke για το ορθόδοξο lockdown… (see what I did there?). Για να μην χάσω το ενδιαφέρον σου και τη δύναμη για ζωή συζητώντας για πολλοστή φορά το θέμα του εγκλεισμού, αποφάσισα λοιπόν να σου μιλήσω για κάτι το τελείως διαφορετικό. Δηλαδή δεν το αποφάσισα μόνη μου, έκανα brainstorming με έναν φίλο και μου πρότεινε να θίξω το θέμα του πεντικιούρ. Τέλειο; Περίμενε, πάρε το δάχτυλο από την σκανδάλη…

Όπως διάβασες και στον τίτλο θα μιλήσουμε για το αν το πεντικιούρ είναι ταμπού ή ανάγκη και με χαρά σε πληροφορώ ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το πεντικιούρ είναι κάτι που κάνεις για τον εαυτό σου γιατί είσαι άντρας και φροντίζεις τον εαυτό σου. Σκέψου το πεντικιούρ σα να πηγαίνεις για κούρεμα. Είναι μία περιποίηση που δεν έχει φύλο αλλά θα κάνει τα πόδια σου, εσένα και τους γύρω σου τόσο χαρούμενους που θα κλείνεις κάθε εβδομάδα ραντεβού όταν με το καλό ανοίξουν και πάλι τα ινστιτούτα.

 

podia antras

 

Κατ᾽αρχήν γιατί ντρέπεσαι; Ποιος είπε ότι το πεντικιούρ είναι γυναικεία περιποίηση. Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι όλοι οι μεγάλοι αθλητές κάνουν κάθε εβδομάδα το πεντικιούρ τους και όχι μόνο γιατί περιλαμβάνει μασάζ στα πόδια. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και ελπίζω να είσαι έτοιμος να τα μάθεις όλα γιατί θα σου τα πω. Αφενός είναι χαλαρωτικά. Το μασάζ πάει πακέτο με το πεντικιούρ και τα πόδια σου το αξίζουν, σκοτώνεσαι στη δουλειά. Αφετέρου, μιλάμε για βαθύ καθαρισμό της πατούσας, του πιο παραμελημένου ίσως σημείου στο σώμα σου.

Το πεντικιούρ περιλαμβάνει τρίψιμο με ράσπα και έτσι απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων… ξέρεις, αυτών που έχουν σχηματίσει δεύτερη σόλα κάτω από το πόδι σου αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς. Απομακρύνοντας όλο αυτό το υλικό το δέρμα σου αναπνέει και γίνεται πιο υγιές αλλά προστατεύεται και από τους μύκητες. Ναι ναι βέβαια, τους μύκητες. Τα πόδια σου ιδρώνουν και γίνονται gnarly ζυμώσεις μέσα στα παπούτσια σου. Τα νεκρά κύτταρα δεν βοηθούν. Αντιθέτως, παρέχουν τροφή στους μύκητες που κάνουν πάρτι στις σόλες σου. Με το πεντικιούρ λοιπόν είναι σα να φωνάζεις την αστυνομία να διαλύσει το πάρτι.

 

pedi

 

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η χαλάρωση, η καθαριότητα και η υγιεινή, το πεντικιούρ θα εξασφαλίσει ότι τα πόδια σου δεν θα μυρίζουν και όχι μόνο επειδή δεν θα έχουν μύκητες. Όλο αυτό το υλικό, τα νεκρά κύτταρα και η σκόνη που παγιδεύεται ανάμεσά τους μαζί με τον ιδρώτα και όλα τα λοιπά, προκαλούν κακοσμία και μάλιστα χρόνια. Δεν θα είναι ωραία να μην ανησυχείς ότι μυρίζουν τα πόδια σου; Επίσης, δεν θα χρειάζεται να παλεύεις με τον νυχοκόπτη και τα νύχια σου ούτε και να υποφέρεις από εκείνα που μεγαλώνουν και μπαίνουν μέσα στο δάχτυλό σου προκαλώντας αλλόκοτο πόνο σε κάθε βήμα. Όλα αυτά θα τα αναλάβει η πεντικιουρίστ και δεν θα σε νοιάζουν πλέον.

Τέλος έχουμε την απαλότητα. Μετά από ένα ωραίο πεντικιούρ τα πόδια σου θα γίνουν τόσο απαλά που δεν θα το πιστεύεις φίλε μου καλέ και αν νομίζεις ότι είναι κάτι που δεν σε νοιάζει ξανασκέψου το. Είναι ωραίο να έχεις όμορφα πόδια και πίστεψέ με, τα προσέχουμε εμείς τα κορίτσια. Δεν σου λέω να κάνεις και ένα γαλλικό για να μας εντυπωσιάσεις, αλλά οι περιποιημένες πατούσες είναι sexy, δείχνουν ότι φροντίζεις τον εαυτό σου. Γενικά, όπως καταλαβαίνεις, δεν έχεις λόγο να ΜΗΝ κάνεις πεντικιούρ. Μόνο καλό θα σου κάνει και αν με ρωτάς, θεωρώ ότι θα σε εθίσει κιόλας. Αν πάλι δεν κάνεις πεντικιούρ δεν θα πάθεις κάτι αλλά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο. Κλείσε λοιπόν το ρημάδι το ραντεβού, δεν είναι ταμπού, το κάνουν πολλοί… trust me.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved