Μήπως ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

Όσο καλό ντύσιμο και να έχεις, αν δεν το συνδυάσεις με ένα λαμπερό χαμόγελο δεν κάνεις τίποτα.

Λαμπερό χαμόγελο δεν σημαίνει κάτι άλλο από φροντισμένα δόντια φυσικά. Εκτός από τα οφέλη στην εικόνα σου, και φυσικά στην υγεία σου, τα φροντισμένα δόντια είναι εξαιρετική πηγή ενίσχυσης της αυτοπεποίθησής σου. Ο καλύτερος, και πιο εύκολος, τρόπος για να έχεις πάντα καθαρά δόντια είναι να πετάξεις την παλιά καλή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα και να περάσεις στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Μιλάμε φυσικά για μια σύγχρονη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει μια για πάντα ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τις απλές οδοντόβουρτσες. Τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί αφάνταστα σε ρυθμίσεις και τεχνητή νοημοσύνη και αυτός ο οδηγός θα σου μάθει τα πάντα για αυτές.

 

 

Αρχικά να πούμε ότι οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Σε αυτές με την περιστρεφόμενη κεφαλή και σε αυτές με τη δονούμενη κεφαλή. Οι πρώτες είναι οι πιο κλασικές με την κεφαλή να πραγματοποιεί από 2.500 ως 7.500 κινήσεις το λεπτό.  Οι  Sonic, όπως λέγονται αυτές με την τεχνολογία δόνησης μπορούν να φτάσουν ως και τις 60.000 κινήσεις το λεπτό και μάλιστα η κεφαλή τους  θυμίζει περισσότερο την κλασική οδοντόβουρτσα. Δεν τίθεται κάποιο θέμα αποτελεσματικότητας μεταξύ των δύο κατηγοριών, είναι περισσότερο θέμα του τι βολεύει τον κάθε χρήστη.

Ο καθαρισμός μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας είναι κάτι που πολλοί δεν τον παίρνουν στα σοβαρά καθώς είναι λίγο πιο περίπλοκος από της απλής. Οι κεφαλές τους έχουν την τάση να συσσωρεύουν περισσότερα υπολείμματα οδοντόκρεμας και αλάτων και γι’αυτό χρειάζονται πιο σχολαστικό καθαρισμό. Ένα σφουγγάρι ίσως αποδειχθεί χρήσιμο.  

Πολλοί διστάζουν να προχωρήσουν στον εξηλεκτρισμό της στοματικής τους υγιεινής γιατί φοβούνται την αυτονομία και τις συχνές φορτίσεις. Όμως είναι μια αστήρικτη φοβία καθώς η τεχνολογία των μπαταριών έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τις κορυφαίες που έχουν αυτονομία που φτάνει ακόμα και τις 70 μέρες, ακόμα και οι πιο απλές δεν πρόκειται να ζητήσουν φόρτιση συχνότερα από κάθε βδομάδα.

Το ότι επένδυσες σε μια καλή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δεν σημαίνει ότι είναι και maintenance free. Αν δεν αντικαθιστάς τις φθαρμένες κεφαλές τη στιγμή που χρειάζεται κάνεις περισσότερο κακό παρά καλο στα δόντια σου. Μια φθαρμένη κεφαλή δεν καθαρίζει καλά και μπορεί να τραυματίσει τα ούλα σου. Δώσε προσοχή στις ίνες που αρχίζουν να παραμορφώνονται, είναι το σημάδι που σου λέει ότι πρέπει να προχωρήσεις σε αντικατάσταση.  

Ένα συχνό λάθος που γίνεται κατά τη χρήση τους, ειδικά από αρχάριους χρήστες, είναι η υπερβολική άσκηση πίεσης στα δόντια. Είναι κάτι που μπορεί να τραυματίσει δόντια και ούλα και πρέπει να είσαι προσεκτικός κατά το μεταβατικό στάδιο. Μην ξεχνάς ότι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα κάνει την περισσότερη δουλειά από μόνη της κι εσύ απλά την καθοδηγείς.

 

 

Το τελευταίο ερώτημα είναι αν χρειάζεσαι μια smart ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και αυτό είναι κάτι που μόνο εσύ ξέρεις. Είναι σαφέστατα μια πολύ πιο ακριβή εναλλακτική σε σχέση με τις απλές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, οι οποίες με τη σειρά τους είναι ακριβότερες από τις απλές οδοντόβουρτσες χειρός. Η αλήθεια είναι ότι οι αισθητήρες, η τεχνητή νοημοσύνη και η πλήρης παραμετροποίηση του βουρτσίσματος μπορεί να είναι μια επένδυση που μπορεί να κάνει απόσβεση πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζεις. Εκτός από τα λεφτά θα κερδίσεις και λιγότερες επώδυνες επισκέψεις στον οδοντίατρο και αυτό είναι μάλλον κάτι το ανεκτίμητο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved