Τι είναι το serum ματιών και γιατί το χρειάζεσαι

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των αντρών, το σημάδι που θα τους αναγκάσει να ασχοληθούν με κάποιο καλλυντικό είναι η περιοχή των ματιών.

Ακόμα και τότε όμως νομίζουν πως μια ενυδατική κρέμα γενικής χρήσης μπορεί να τα κάνει όλα. Γενικά τα προϊόντα που μπορούν να έχουν πάνω από δύο εφαρμογές έχουν τη φήμη του ιερού δισκοπότηρου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει το αντίστοιχο του WD-40 σε καλλυντικό. Το δέρμα είναι πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο σε αυτή την περιοχή. Γενικά γύρω από την περιοχή των ματιών έχει τελείως διαφορετική σύσταση από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου σου. Αυτή είναι και η αιτία που προβλήματα όπως οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες δεν εμφανίζονται σε κάποιο άλλο σημείο. 

Η ειδική σύσταση του δέρματος λοιπόν, απαιτεί και ειδικό όπλο για τα προβλήματά της και αυτό δεν είναι άλλο από το serum ματιών. Αν απορείς για το τι ιδιαίτερο έχει αυτό το καλλυντικό σε σχέση με τα υπόλοιπα, ήρθε η ώρα να βγεις από την ομίχλη της άγνοιας και εισέλθεις στον φωτεινό κόσμο της γνώσης.

Σε αντίθεση με άλλες κρέμες, το serum αναλαμβάνει να θρέψει το δέρμα. Ναι, ο λόγος που τα μάτια σου είναι σαν να χόρευες επί τρεις μέρες σε κάποιο dancefloor, ενώ το υπόλοιπο πρόσωπό σου βλέπεται, είναι η έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Η πιο αραιή σύστασή τους τους επιτρέπει να εισχωρούν πιο εύκολα στο δέρμα ώστε να λάβουν δράση. Η πολύ πιο υγρή τους φάση απορροφάται όχι μόνο από την επιδερμίδα, αλλά και από τα πολύ πιο χαμηλά επίπεδα του δέρματος για την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Ενω πο απλές ενυδατικές σταματούν στην επιδερμίδα και τη φροντίζουν μόνο επιφανειακά. Αυτός είναι και ο λόγος που το serum δεν αφήνει την αίσθηση λιπαρότητας ή προϊόντος στο δέρμα μετά την εφαρμογή.

Εκτός από τους μαύρους κύκλους όμως και τις σακούλες, γύρω από τα μάτια εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια του γήρατος, δηλαδή οι πρώτες ρυτίδες. Αν η απορία σου είναι κάνει κάτι γι’αυτές το serum, η απάντηση είναι πως ναι. Τα συστατικά που περιέχει «γεμίζουν» τις ρυτίδες με το που εμφανίζονται και αποκαθιστούν την ελαστικότητα του δέρματος. Η έλλειψη ελαστικότητας με τα χρόνια είναι η γενεσιουργός αιτία των ρυτίδων και το serum τις αντιμετωπίζει ακόμα και πριν εμφανιστούν. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το serum είναι και για τις ρυτίδες που εμφανίζονται στο μέτωπο ή σε κάποιο άλλο σημείο του πρσώπου σου. Εκεί θα χρειαστείς μια αντιγηραντική κρέμα, γιατί όπως είπαμε, καμιά κρέμα δεν κάνει τα πάντα. 

Το serum από μόνο του, όσο θαυματουργό κι αν είναι, δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα αν δεν γίνει σωστή χρήση και εφαρμογή του. Πριν από αυτή φρόντισε να έχεις καθαρίσει καλά το πρόσωπό σου. Ένας καλός καθαρισμός με ειδικό καθαριστικό για το πρόσωπο που προσφέρει και υπηρεσίες απολέπισης είναι ό,τι πρέπει. Αν θες όμως να φτιάξεις το καλύτερο υπόστρωμα για το serum, μια μάσκα προσώπου είναι το ιδανικό εργαλείο. Άπλωσε το serum λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Έτσι θα το αφήσεις να δράσει για να ξυπνήσεις το πρωί με δέρμα μωρού. Το ιδανικό δάχτυλο για να κάνεις το τοπικό μασάζ στην περιοχή κατά την εφαρμογή το serum είναι ο παράμεσος. Η μικρότερή του επιφάνεια σε σχέση με τον μέσο ή τον δείκτη εξασφαλίζουν ότι θα επιτευχθεί καλύτερη εισχώρηση των θρεπτικών συστατικών στις γωνίες μεταξύ του ματιού και τη κόγχης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved