Η ιεροτελεστία του να χαλαρώνεις στη μπανιέρα σου

Τώρα που κρυώνει ο καιρός είναι μία καλή ευκαιρία να εκτιμήσεις μία χαμένη αντρική χαλάρωση.

Πάντα ζήλευα τις ταινίες που έδειχναν κόσμο να απολαμβάνει το μπάνιο του μέσα στη μπανιέρα. Προσοχή. Όχι το ντους. Λέμε για μπανιέρα με κάθε άνεση που αυτή φέρνει μαζί της. Αυτό που την γεμίζεις με ζεστό νεράκι, πετάς μέσα τα σαπούνια και κάθεσαι και απολαμβάνεις με τις ώρες. Ή σαν τους Ισλανδούς που την γεμίζουν με χλιαρή προς ζεστή μπίρα. Όπως και να ‘χει κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Εδώ δεν το κάνουμε αυτό και υπάρχει καλός λόγος που δεν το προτιμούμε.

 

 

Για να τα λέμε σωστά, ίσως το κάνουν κάποιοι. Ελάχιστοι. Σίγουρα το κάνουν οι γυναίκες. Όμως είμαστε μία χώρα που κατά βάση -πριν τον κορωνοϊό- είναι γεννημένη και πλασμένη μέσα στο άγχος. Γιατί ψέματα είναι; Θυμίσου λίγο την καθημερινότητα πριν την πανδημία και τον εγκλεισμό στο σπίτι. Ξυπνούσες, έπινες έναν καφέ στα γρήγορα, αν προλάβαινες, και μετά έτρεχες να προλάβεις το μετρό ή να φύγεις όσο πιο νωρίς γίνεται για να μην πέσεις στην κίνηση στην Παραλιακή. Ποια μπανιέρα; Το πρωί; Ή το απόγευμα που έχεις γυρίσει και τα παιδιά είχαν φροντιστήρια, αγγλικά, ωδεία, στίβο κλπ; Ούτε καν. Καταλήγαμε στον καναπέ να βλέπουμε καμιά σειρά, κάνοντας γρήγορο σεξ μέχρι να πέσει το πρώτο ροχαλητό. Αυτή είναι η αλήθεια είτε μας αρέσει είτε όχι. 

Αυτή εδώ λοιπόν είναι η κατάλληλη ευκαιρία επανεκτίμησης της μπανιέρας. Μπανιέρα σημαίνει άνεση. Σημαίνει χρόνος για χαλάρωση. Όχι, δεν χρειάζεται να βάλεις πενήντα αρωματικά κεριά και ινδική μουσική. Σκέψου μόνο πως το «μπάνιο» σε ξύλινη μπανιέρα στο Φαρ Ουέστ, σήμαινε πως θα σε συνόδευε και ένα μπουκάλι ουίσκι. Πολύ νωρίτερα στους αιώνες, αριστοκράτες και βασιλιάδες περνούσαν την μισή τους ημέρα μέσα στις μπανιέρες τους. Ο Λουδοβίκος ο 14ος, ο περίφημος Βασιλιάς-Ήλιος, έπαιρνε μερικές από τις σημαντικότερες αποφάσεις για τη Γαλλία ενώ ήταν μέσα στη μπανιέρα συζητώντας με τους υπουργούς του. Και δεν τα πήγε και άσχημα εδώ που τα λέμε. Κάποτε η μπανιέρα, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ανδρικής χαλάρωσης, που ήρθε από την εποχή που οι άντρες σύχναζαν στα λουτρά της αρχαίας Ρώμης, σχολιάζοντας τα κοινά και τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Αλλά εδώ δεν χρειάζεσαι παρέα. Είναι μία ιερή στιγμή ανάμεσα σε σένα και την μπανιέρα σου.

 

 

Να έχεις ωστόσο στο νου σου αυτό: ποτέ μην καταδικάζεις κάτι πριν το δοκιμάσεις. Από την στιγμή που είμαστε αραχτοί και λάιτ στα σπίτια μας και που μας ζητάνε να κάνουμε ακριβώς αυτό, ας εξερευνήσουμε νέους τρόπους χαλάρωσης που μέσα σε αυτούς επιβάλλεται και ένα ωραίο ζεστό μπάνιο, σε μπανιέρα που γεννήθηκε για άνεση και ξάπλες. Γιατί οι άντρες ξέρουν πως να το ζουν, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Άρα γιατί να μην χαλαρώσεις με τον τρόπο που θέλεις; Με ποτό, ένα καλό πούρο και ενδεχομένως μέχρι και σειρά στο Netflix. Όχι, δεν λέμε να ακουμπήσεις το laptop σε κάποια γωνία του μπάνιου και να γίνεις κάρβουνο. Σε πληροφορούμε ότι υπάρχουν ειδικά γκατζετάκια για τον άντρα που θέλει να κάνει το μπάνιο μέσα στη μπανιέρα εμπειρία και τα οποία θα στα παρουσιάσουμε στις παρακάτω φωτογραφίες.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved