Newsflash! Ο ιδρώτας σου ΔΕΝ μυρίζει… άλλο φταίει

Ήρεμα το λέμε…

Ο ιδρώτας είναι κάτι το πολύ παρεξηγημένο. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις δυσάρεστες μυρωδιές και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ισχύει. Αντιθέτως, ο ιδρώτας είναι εντελώς άοσμος. Μην γουρλώνεις τα μάτια σου, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Όταν ιδρώνεις πολύ και ξαφνικά αρχίζεις να μυρίζεις σαν σάπια συναγρίδα, πρέπει να κατηγορείς το δέρμα σου και όχι τον ιδρώτα. Θα σου εξηγήσουμε…

 

IDROMENOS MAN

 

Ο ιδρώτας αποτελείται κυρίως από νερό, άλατα, πρωτεΐνες και έλαια. Τίποτα από αυτά δεν μυρίζει. Όταν εκκρίνεται από το δέρμα σου ωστόσο, έρχεται σε επαφή με τα βακτήρια που ζουν στην περιοχή τα οποία αρχίζουν να τρέφονται με τον ιδρώτα, να κάνουν ζυμώσεις και BOOM! The odor is real. Τα βακτήρια στο δέρμα σου και οι ζυμώσεις τους μυρίζουν λοιπόν, όχι το νεράκι που βγαίνει από τους αδένες σου.

 

MIRODATOS

 

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η λύση στο πρόβλημα δεν είναι να ψεκάζεσαι με αρώματα και αποσμητικά αλλά να πλένεσαι τακτικά και με τα σωστά προϊόντα. Αν βάζεις και λίγο αποσμητικό τότε όλα θα είναι τέλεια σε αυτό τον κόσμο και οι μασχάλες σου θα ευωδιάζουν βανίλια και λεβάντα. Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούμε, σκέψου ότι είσαι στην παραλία και μπαινοβγαίνεις στο νερό. δεν αρχίζεις να μυρίζεις παρά μόνο όταν πλέον έχει πάει 7 το απόγευμα και κάθεσαι αποκαμωμένος να φας καλαμαράκια. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό απομακρύνει τα βακτήρια από τα σημεία που θα μύριζαν και μόνο όταν περάσει η ώρα ξεκινούν οι ζυμώσεις που προαναφέραμε.

Το σαπούνι και το νερό (έστω το σκέτο νερό) λοιπόν είναι τα καλύτερα αποσμητικά γιατί καθαρίζουν τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμίες, κατάλαβες; Επαναλαμβάνουμε για μία τελευταία φορά ότι ο ιδρώτας δεν μυρίζει και θα σε αφήσουμε με μία μόνο συμβουλή: Αν έχεις ιδιαίτερα έντονη τριχοφυΐα και μοιάζεις με πρωτεξάδελφο του Chewbacca, προτείνουμε να τριμάρεις λίγο το πέλος γιατί μαζεύει ακόμα περισσότερα βακτήρια και εκεί θα θέλεις τριπλάσιο πλύσιμο.

 

TRIXOTOS

 

Δες τώρα μερικά τέλεια αφρόλουτρα και αγαπημένα αποσμητικά που θα σε κάνουν να μυρίζεις φρεσκαδούρες και θα σε κρατήσουν οdor free για ώρες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved