Το εμβόλιο κατά της ακμής θα σώσει το δέρμα σου

Βρίσκεται ήδη στη διαδικασία των δοκιμών.

Στο άκουσμα της είδησης αναρωτιέσαι «Μα καλά, πώς γίνεται να  μην έχει υπάρξει τόσο καιρό εμβόλιο για την ακμή». Κι όμως. Ωστόσο, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας εργάζεται μεθοδικά πάνω σε αυτό. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής, Έρικ C. Hang, δεν είναι καθόλου εύκολο το όλο εγχείρημα και για αυτό τόσο χρόνια ένα εμβόλιο κατά της ακμής δεν ήταν διαθέσιμο.

Η ακμή προκαλείται μερικώς από το πριοπονικό βακτήριο της ακμής που το έχουμε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή μας. Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν ότι δεν ήταν εύκολο να παρασκευαστεί ένα εμβόλιο κατά αυτού του βακτηρίου γιατί, αν εξαιρέσεις, την ακμή, σε άλλες περιπτώσεις η παρουσία του είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας.

Οι επιστήμονες προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα αντίσωμα για την τοξική πρωτεΐνη που εκκρίνει το πριοπονικό βακτήριο στο δέρμα και η οποία προξενεί φλεγμονές που με τη σειρά τους οδηγούν στην ακμή.

Η επόμενη φάση του έρευνας περιλαμβάνει τις δοκιμές σε ασθενείς, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν μέχρι και δύο χρόνια. ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved