Βασικοί κανόνες της αντρικής περιποίησης

Έφτασε η στιγμή να κοιτάξεις κατάματα τον εαυτό σου.

Το ότι δεν μπορείς να μείνεις για πάντα νέος είναι ξεκάθαρο και σαφές. Ωραία μέχρι εδώ. Αν έχεις μόλις μπει στα 30 σου τότε ενδεχομένως να είσαι ακόμη σε mood 20+ τύπου, που μια χαρά είναι και μαλλιά έχει και όλα καλά του πάνε.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε ήδη

Τα μαλλιά σου θα αρχίσουν να μεταναστεύουν σε άλλα μέρη του σώματος, το πρόσωπό σου χωρίς μούσια θα μοιάζει ολοένα και περισσότερο σε αυτό του πατέρα σου και ούτω καθεξής. Εμείς είμαστε εδώ να σου κάνουμε ένα φιλικό πατ-πατ στην πλάτη και να σε βοηθήσουμε να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Καλωσόρισε τα σαμπουάν ενάντια στην τριχόπτωση και τα trimmers στην ζωή σου και cheer up.

 

Στα μαλλιά σου

hair

 

Τα μαλλιά σου θα αραιώσουν ή θα γκριζάρουν ή θα αραιώσουν ΚΑΙ θα γκριζάρουν. Φταίνε τα γονίδια και ο χρόνος που περνά συνεπώς μην ψάχνεις να επιτεθείς στο troll που θεωρείς πως κλέβει τα μαλλιά σου τούφα-τούφα όσο κοιμάσαι. Για το γκριζάρισμα δεν έχουμε να πούμε τίποτα γιατί είναι Hot και κάνε το σταυρό σου που δεν γεννήθηκες γυναίκα.

Για την αραίωση τώρα… δεν μπορείς να κάνεις πολλά.

 

 

Μπορείς να φτιάξεις την διατροφή σου, να προμηθευτείς δυναμωτικά σαμπουάν ενάντια στην τριχόπτωση και αν το πρόβλημά σου είναι τεράστιο να βάλεις μαλλιά. Ναι, να γίνεις αυτός ο τύπος που έβαλε μαλλιά. Δεν είναι κακό, η επιστήμη έχει εξελιχθεί αλλά προτείνουμε να μην βιαστείς και να συζητήσεις αρκετά πριν να το κάνεις. Επίσης, για να μην επιβαρύνεις την κατάσταση βάζε προϊόντα με το μαλακό και αν φοράς κράνος καθάριζέ το συχνά!

 

Στο δέρμα σου

Αυτό μπορεί να μην θέλεις να το ακούσεις αλλά γερνάς και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Μετά τα 30 το κολλαγόνο και η ελαστίνη το δέρμα σου (αυτά που σε κάνουν νέο) μειώνονται δραματικά κι έτσι αποκτάς ρυτίδες. Οι λίγες ρυτίδες είναι γοητευτικές (το σταυρό σου είπαμε!), οι πολλές δεν είναι ok κυρίως αν είσαι μόλις 30. Στο εξής οι καταχρήσεις που κάνεις (κάπνισμα, μπουζούκια, αϋπνίες) θα μεταφράζονται σε ρυτίδες και επειδή δεν είσαι ο Ντόριαν Γκρέι προτείνουμε να πάρεις μια καλή ενυδατική κρέμα και να την φοράς κάθε πρωί. Ναι, πάνω από τα μούσια. Ok, αφού σε πειράζει τόσο βάζε την κρυφά κι εμείς δεν θα το πούμε πουθενά.

 

Στη μύτη και τα αυτιά σου

nose hair

Θυμάσαι για τα μαλλιά που είπαμε πως αρχίζουν να εξαφανίζονται από το κεφάλι σου; Δεν χάνονται… μεταναστεύουν! Το κεφάλι σου σιγά και σιγά θα αρχίσει να ζηλεύει την μύτη και τα αυτιά σου αλλά θα είναι μόνο του στην ζήλεια. Κανένας άλλος δεν θα πει «μα τι ωραία η κόμη των αυτιών σου». Η λύση είναι τα trimmers που θα σε απαλλάξουν από το look λυκάνθρωπου πανεύκολα και χωρίς πόνο. Πάρε ένα καλό, βάλτο στο μπάνιο σου και μάθε να το χρησιμοποιείς.

 

Η πλάτη σου

Ό, τι ισχύει για τα παραπάνω, ισχύει και για εκεί. Μην βάζεις τα κλάματα ακόμα. Το θέμα της τριχοφυΐας στην πλάτη λύνεται εύκολα και μόνιμα με ένα ραντεβού για λέιζερ. Αν μάλιστα είσαι σούπερ δυνατός και παλικάρι, προτείνουμε και την αποτρίχωση με κερί. Αν το κάνεις βγάλε βίντεο, θα γίνει viral.

 

 

Σε γενικές γραμμές, ξέχνα τις ανέμελες ημέρες των 20’s που έβαζες μια στάλα ζελέ και έλαμπες. Πλέον το σώμα σου θέλει βοήθεια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved