Η μέθοδος των τριών που χρειάζεται το γένι σου

Μεγάλωσέ το σωστά, με αγάπη και προδέρμ.

Όπως και οι τρίχες του κεφαλιού σου, έτσι και εκείνες του προσώπου έχουν την δική τους ιεροτελεστία. Το μούσι δεν είναι κάτι που απλά το αφήνεις να «φυτρώσει». Για να είναι πάντα μαλακό, υγιές και να δείχνει καθαρό, απαιτείται μία συγκεκριμένη μέθοδος των τριών που θα σε κάνει να δείχνεις μοντέλο. Και δεν θέλει κόπο. 

1. Καν’ το μούσκεμα, μην ντρέπεσαι

Αν έχεις αποφασίσει ότι θες να μιμηθείς το μούσι του Γιάνναρου του Αμανατίδη, πρέπει να έχεις στο νου σου το βασικότερο: το μούσι χρειάζεται πλύσιμο. Λογικό δεν είναι; Μέσα σε αυτό «παγιδεύονται» από υπολλείματα τροφής μέχρι νεκρά κύτταρα που ευθύνονται για φαγούρες και ξηροδερμίες. Η λύση; Σαπουνάκι και νερό. Όσο περισσότερο πλένεις το μούσι σου, τόσο περισσότερο μειώνεις τις πιθανότητες για να γεμίσει βακτήρια.

2. Ρίξε τρίψιμο (χωρίς πλάκα)

Ιδανική μέθοδος για τα γένια που έχουν μήκος 2 εκ. και τείνουν να είναι πιο σκληρά από εκείνα μίας γενειάδας σε πλήρη «άνθιση. Μία κρέμα απολέπισης θα κρατήσει το μούσι -και το πρόσωπο-  φρέσκο, καθαρό και θα το κάνει να δείχνει λιγότερο λιπαρό. Οπότε αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι λιγότερη περιποίηση επειδή το μούσι σου είναι κοντό, γράψε λάθος.

3. Το λάδι δεν είναι μόνο για την μηχανή

Μπορεί να το θεωρείς καγκούρικο, τρεντιά, χιπστεριά, αλλά η αλήθεια είναι πως το λάδι για την γενειάδα είναι ο μέγιστος σύμμαχος κάθε μουσάτου που σέβεται τον εαυτό του – και το μούσι του. Η μεγαλύτερη προσφορά του στην περιποίηση σου, είναι ότι φροντίζει να διατηρεί ο θύλακας της τρίχας την φυσική του ενυδάτωση. Αυτή η ουσία που εκκρίνει ο θύλακας είναι γνωστό ως σμήγμα και βοηθάει την τρίχα να παραμένει δυνατή χωρίς να «σπάει» ή να παθαίνει ψαλίδες. Αλλιώς κινδυνεύεις να μοιάσεις με τον Tom Hanks στον «Ναυαγό».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved