Πέντε trimming tips για εσένα που θέλεις να περιποιείσαι το μούσι σου εντός σπιτιού

Με τα διαθέσιμα ραντεβού στο αγαπημένο σου μπαρμπέρικο να έχουν γίνει δυσεύρετα και τις ουρές κόσμου τα πρωινά του Σαββάτου να ξεκινούν από την είσοδο του καταστήματος και να καταλήγουν στο… δίπλα τετράγωνο, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου σου, με εσένα να αναρωτιέσαι πώς θα κουμαντάρεις -με ασφάλεια- τις τρίχες στο πρόσωπό σου.

Καλώς ή κακώς, δεν έχουμε όλοι το ταλέντο ή το χέρι «αλφάδι» του μπαρμπέρη μας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να απολαύσουμε μόνοι στο σπίτι μας, μία περιποίηση υψηλών προδιαγραφών. Μπορεί το καλοκαίρι να απαιτεί ένα επιμελώς ατημέλητο και άνετο look από εμάς, αυτή η δικαιολογία όμως δεν είναι αρκετά ικανοποιητική, για να κυκλοφορούμε στην πόλη σαν άλλοι… Tom Hanks στην ταινία «Cast Away».

Έχοντας έρθει αντιμέτωπος αρκετές φορές στο παρελθόν με το δίλημμα «να τα πειράξω ή όχι», είμαι πλέον σε θέση να καταλάβω το άγχος που σε πιάνει και μόνο στη σκέψη πως κάτι μπορεί να πάει στραβά και να βρεθείς ξαφνικά με ένα ανομοιόμορφο αποτέλεσμα ή στη χειρότερη, χωρίς μούσια. Ωστόσο, έχει σημασία να γνωρίζεις πως, όσον αφορά στο grooming, η εμπειρία και η εξοικείωση δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, αρκεί να επιλέξεις τα κατάλληλα και εύχρηστα προϊόντα ανδρικής περιποίησης που προορίζονται για τις ανάγκες σου. Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω υπάρχουν συγκεντρωμένα πέντε βασικά trimming tips, για κάθε αρχάριο -και όχι μόνο- που θέλει να απολαύσει μία εμπειρία grooming στο σπίτι!

groom3

                                           Ένα grooming πολυεργαλείο για τρία διαφορετικά αποτελέσματα

 

Σε κούρασε η μακριά γενειάδα που θυμίζει απόγονο των Vikings; Θέλεις να πάρεις ένα «τσακ» το μάκρος ή μήπως, θέλεις το all time classic αποτέλεσμα των «τριών ημερών» αλά Hugh Jackman; Για εσένα που δεν ξέρεις ακόμη τι θες και πειραματίζεσαι συχνά με την εικόνα σου, το κατάλληλο grooming tool, το οποίο θα σου παρέχει το περιποιημένο και legit αποτέλεσμα που επιθυμείς, είναι το Beard Trimmer Series 9000 της Philips. Πρόκειται για ένα τρίμερ νέας γενιάς, ιδανικό για πρωτάρηδες, το οποίο με το πρωτοποριακό σύστημα Lift & Trim PRO, ανασηκώνει τις τρίχες στο επίπεδο των διπλά ακονισμένων λεπίδων, χαρίζοντάς σου γρήγορα και εύκολα έναν σχολαστικό καθαρισμό και ένα ομοιόμορφο τριμάρισμα με ένα μόλις πέρασμα. Εκτός μία 100% αδιάβροχη κεφαλή, διαθέτει 40 ρυθμίσεις κλειδώματος μήκους και αυτοακονιζόμενες μεταλλικές λεπίδες, οι οποίες δεν χρειάζονται αντικατάσταση ή λίπανση για όλη τη διάρκεια ζωής του.

groom4

Ανακάλυψε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου

Όπως συμβαίνει με τα μαλλιά, το ίδιο ισχύει και για τα γένια. Με άλλα λόγια, ανάλογα με το πόσο λιπαρή ή ξηρή είναι η επιδερμίδα στο συγκεκριμένο σημείο, πόσο χοντρή ή λεπτή είναι η τρίχα και ποιες ιδιομορφίες παρουσιάζει, θα αναζητήσεις τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Για αρχή, αυτό που θα χρειαστείς σίγουρα είναι ένα λάδι, το οποίο θα «θωρακίζει» την υγρασία της επιδερμίδας, η οποία τείνει να ξηραίνεται εξαιτίας της έντονης τριχοφυΐας και να προκαλεί έντονο κνησμό σε βάθος χρόνου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως η υγεία της γενειάδας σου, σχετίζεται άμεσα με την υγεία της επιδερμίδας που κρύβεται κάτω από αυτή. Επέλεξε ένα λάδι «πλούσιο» σε θρεπτικά συστατικά, το οποίο όχι μόνο θα δυναμώσει την ποιότητα της τρίχας -χωρίς να τη σκληρύνει-, αλλά θα σε βοηθήσει να κουμαντάρεις τον ατίθασο… θάμνο στο πιγούνι σου.

Πώς θα καταφέρεις τα δυσπρόσιτα σημεία;

Για να αποκτήσεις το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που θες, καλό θα ήταν με την ίδια σχολαστικότητα που προσέχεις τα γένια σου, να προσέξεις και τα «αόρατα» σημεία του προσώπου, όπως η μύτη, τα αυτιά, το πηγούνι και ο λαιμός. Μην ξεχνάς πως το περίγραμμα του λαιμού είναι που κάνει τη διαφορά και φινίρει το τελικό αποτέλεσμα. Ακριβώς για αυτό, είναι απαραίτητο να επενδύσεις σε ένα μηχάνημα όπως το Multigroom Series 7000, το οποίο σου παρέχει μία ολοκληρωμένη περιποίηση από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Η συγκεκριμένη συσκευή μάλιστα, διαθέτει εξαιρετικά λεπτές λεπίδες, τις DualCut, οι οποίες σου παρέχουν απόλυτη ακρίβεια και σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις το δικό σου ξεχωριστό στυλ!

groom5

Η σωστή προετοιμασία είναι μισή… αρχοντιά!

Για να πετύχεις το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που επιθυμείς, δεν αρκεί μόνο να έχεις συγκεντρώσει τα κατάλληλα προϊόντα, αλλά να προετοιμάσεις και το μούσι σου για το trimming. Θα ξεκινήσεις πλένοντας καλά το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα, εσωτερικά στις τρίχες. Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις και ένα homemade scrub από αγνά υλικά (1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας, 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 1 κ.σ. μέλι, -προαιρετικά- μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου), το οποίο θα σου χαρίσει μία βαθιά απολέπιση και θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν τα γένια σου να μεγαλώσουν. Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια του trimming, το πρόσωπο να είναι καθαρό και στεγνό. Συνέχισε χτενίζοντας τη γενειάδα σου κατά μήκος της γνάθου, ξεκινώντας από την περιοχή των αυτιών και ξεμπερδεύοντας με απαλές κινήσεις τους κόμπους.

Last but not least

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να προσέξεις πολύ το περίγραμμα της λαιμόκοψης, καθώς αυτό είναι που θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς του trimming, το ιδανικό ύψος από όπου πρέπει να ξεκινάει η γενειάδα, βρίσκεται ένα με δύο δάχτυλα πριν την καρωτίδα, οπότε προσπάθησε να κρατάς το trimmer όσο πιο χαμηλά. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως με τα μοναδικά σετ περιποίησης Multigrooms της Philips, θα βρίσκεις πάντα τον τρόπο να απολαμβάνεις ένα αναζωογονητικό trimming στο σπίτι σου!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved