Τι συμβαίνει και «σκοτώνεις» κόσμο με τα πόδια σου;

Όταν κυκλοφορείς ξυπόλητος προφανώς και γίνεσαι ο καλύτερος φίλος του μύκητα. 

Οι άσχημες μυρωδιές των ποδιών είναι άκρως ενοχλητικές, όμως υπάρχουν τρόποι να σιγουρευτούμε πως τα δικά μας πόδια θα μυρίζουν πάντα φρέσκα.

Ο κύριος φταίχτης για την κακοσμία των ποδιών είναι ο ιδρώτας, σε συνδυασμό με την καθημερινή χρήση των ίδιων παπουτσιών.

Γιατί ιδρώνουν τα πόδια;

Υπάρχουν περισσότεροι ιδρωτοποιοί αδένες στα πόδια από οπουδήποτε στο υπόλοιπο σώμα, συνεπώς τα πόδια μας μπορούν να ιδρώσουν άσχετα από τη θερμοκρασία και την εποχή του χρόνου. Οι έφηβοι, όμως, λόγω των ορμονικών αλλαγών, ιδρώνουν πιο έντονα.

Αυτά είναι τα πιο κουλ παπούτσια για το φετινό καλοκαίρι.

 

Επίσης, αν βρισκόμαστε όρθιοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή αν βιώνουμε έντονο στρες, θα ιδρώνουμε περισσότερο. Οι μυκητιάσεις των ποδιών οδηγούν επίσης σε κακοσμία.

Η άσχημη μυρωδιά προκαλείται από τον ιδρώτα που περνάει στα παπούτσια, τα οποία φοράμε ξανά χωρίς να τα έχουμε αφήσει να στεγνώσουν.

Τα βακτήρια του δέρματος διασπούν τον ιδρώτα, και ελευθερώνεται η χαρακτηριστική μυρωδιά. Αυτά τα βακτήρια συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται και μέσα στα παπούτσια μας, ακόμα και όταν σταματήσουμε να τα φοράμε, ειδικά αν τοποθετούμε τα παπούτσια μας σε ένα σκοτεινό ντουλάπι.

Και αν φορέσουμε τα ίδια παπούτσια ξανά την επόμενη ημέρα, δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων αυτών: ζεστό, σκοτεινό και υγρό.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως θα απαλλαγείς από την δυσοσμία των ποδιών:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved