Γιατί πρέπει να πάρεις στα σοβαρά το grooming σου

Πομάδες, ξυριστικά, ενυδατικές. Τα χρειάζεσαι όλα. 

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο μεγαλώνεις, τόσο μεγαλύτερη σημασία πρέπει να δίνεις στην καθημερινή σου περιποίηση. Και από ένα σημείο και μετά, δεν το κάνεις μόνο για σένα αλλά και για όλους όσους συναναστρέφεσαι. Τους φίλους. Το κορίτσι. Τους συναδέλφους στη δουλειά. Η προσωπική σου περιποίηση και υγιεινή, σε χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο. Και αυτό είναι κάτι που το ξέρεις ασχέτως αν δυσκολεύεσαι να βρεις χρόνο για σένα καθημερινά. Και δεν έχεις καθόλου άδικο.

Αν έπρεπε να περιποιηθούμε τον εαυτό μας τις καθημερινές όπως πραγματικά μας αρμόζει, θα έπρεπε να ξυπνάμε μια και δύο ώρες νωρίτερα. Γιατί ναι, οκ, δεν είμαστε γυναίκες, αλλά αυτό δεν μειώνει τον όγκο που έχει η αντρική περιποίηση. Και όχι αδερφέ, δεν έχει να κάνει με το πόσες κρέμες πρέπει να βάλεις πάνω στα μούτρα σου για να δείχνεις φραπαδούρα. Έχει να κάνει με το να κάτσεις και να βελτιώσεις όλα εκείνα τα σημεία, που χρειάζονται την προσοχή σου. Δεν είσαι πλέον ο πιτσιρίκος των 15 ετών. Είσαι άντρας. Και οι άντρες προσέχουν τον εαυτό τους. Πριν ξεκινήσεις λοιπόν τους καφέδες του Σαββατοκύριακου, διάλεξε μία από τις δύο μέρες για να αφοσιωθείς στην περιποίηση σου.

 

 

Ξεκινάς από το πρόσωπο

Είναι αυτή η ιεροτελεστία. Που ξυπνάς και παίρνεις θέση μπροστά στον νιπτήρα. Που τεντώνεσαι, κοιτάς τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και το παίρνεις απόφαση. Ώρα για grooming. Και θα ξεκινήσεις από τα δόντια. Γιατί δεν είναι μόνο η ανάσα που σκοτώνει αλλά και τα βακτήρια που κάνουν πάρτι στα δόντια σου. Και μετά μπάνιο. Αν ειδικά είσαι τύπος που ξυρίζεται, θα ανοίξουν οι πόροι σου. Θα βάλεις την pre-shave κρέμα σου, θα απλώσεις μετά τον αφρό και θα απομακρύνεις όλες τις τρίχες που δεν γουστάρεις. Ή απλά θα στηριχτείς στην ξυριστική σου για να διατηρήσεις το μούσι σου ανέπαφο. Θα καθαρίσεις τις αντιαισθητικές τρίχες γύρω από τον λαιμό και τ’ αυτιά και μετά θα φροντίσεις την επιδερμίδα σου. Θα σαπουνίσεις τη φάτσα με μία κρέμα καθαρισμούς και θα διώξεις όλη τη σαπίλα που έχει μαζευτεί στους όρους από τις σκόνες. Θα σε ξυπνήσει. Θα σε ανανεώσει. Θα σε κάνει να αισθανθείς καινούργιος άνθρωπος. Και μετά θα ασχοληθείς με τις λεπτομέρειες. Αυτές τις ασυνήθιστα μεγάλες τρίχες στα φρύδια ή τη μύτη. Κάτι περίεργα που ξεπετάγονται από τα αυτιά. Ένα καλό ίσιωμα στη φαβορίτα. Και κάπως έτσι έχεις ξεκαθαρίσει με το 50% της περιποίησης.

 

Ώπα κάτσε δεν τελειώσαμε

Το πιο πιθανό είναι να σκέφτηκες «όπα Αλέξη, τώρα θα μας πεις για αποτρίχωση;». Φίλε εξαρτάται. Αν γενικά συνηθίζεις να το κάνεις, καλό θα είναι να το διατηρήσεις. Αν πάλι δεν έχεις θέμα με τις τρίχες στο σώμα σου, έχεις άλλα θέματα να ασχοληθείς. Με τις κοκκινίλες για παράδειγμα που πιθανόν να παθαίνεις από ερεθισμούς. Όπου πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία καλή ενυδατική, όχι επειδή πρέπει ή επειδή θα σε κάνει αξεπέραστο. Αλλά επειδή θα κάνει καλό στην ταλαίπωρη την επιδερμίδα σου. Και μετά έρχεσαι να αντιμετωπίσεις και εκείνη την απορία που λέει «τι κάνω με εκείνη την περιοχή ανάμεσα στα πόδια;». Αυτό είναι δική σου απόφαση. Εμείς απλά θα πούμε πως αν δεν έχεις εμπειρία με ψαλίδια, μην τα χρησιμοποιείς. Μία ξυριστική σώματος είναι η πιο τίμια επιλογή για κάτι τέτοιες ζόρικες περιοχές σαν και αυτή. Και μετά νύχια. Πάνω-κάτω. Γιατί συγκεντρώνουν ένα σωρό μικρόβια και μας κάνουν την ζωή δύσκολη.

 

Και τώρα απόλαυσε το

Τώρα είναι η σειρά της κολόνιας. Της πομάδας στο μαλλί. Του καλού ντυσίματος. Η φάση που μπορείς να αφεθείς πλέον στην απόλαυση του Σαββατοκύριακου που πλησιάζει. Και δεν είσαι αυτός που ήσουν. Είσαι η ανανεωμένη σου έκδοση. Και το αξίζεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved