Getty Images | Raphael Dias Τρεις τρόποι για να μη μοιάζεις Καρνάβαλος μετά το Καρναβάλι

Η επιδερμίδα, τα μάτια και τα μαλλιά σου περνάνε άσχημα αυτές τις μέρες, οπότε φρόντισέ τα. 

Υπάρχουν δυο ειδών καρναβαλιστές. Οι πρώτοι είναι αυτοί που ζουν και αναπνέουν. Που μεγάλωσαν με τις διδαχές του Άλκη Στεά στα μικράτα τους και τώρα είναι οι πιστοί απόστολοι του καρναβαλικού του μηνύματος. Αυτοί που έχουν αποκτήσει γαλονιά σε κάθε καρναβαλούπολη: σε Πάτρα, Ρέθυμνο και Ξάνθη τους ξέρουν με τα μικρά τους. Στο Μοσχάτο και στο Ρέντη επιθεωρούν τα άρματα πριν τη μεγάλη παρέλαση.

Οι δεύτεροι είναι οι «τραβάτε με κι ας κλαίω». Ψιλογουστάρουν την όλη φάση, θα πάνε να βρουν στολή, καλά θα περάσουν χορεύοντας κετελαπόνγκο, αλλά αν μπορούσαν να το αποφύγουν, θα το απέφευγαν.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, ξέρεις καλά ότι την επόμενη μέρα δεν θα βγάζεις μόνο σερπαντίνες και κομφετί από κάθε πιθανό και απίθανο μέρος του σώματος σου, αλλά και ότι θα είσαι φοβερά ταλαιπωρήμενος. Ναι θα φταίει το ξενύχτι, αλλά στις απόκριες η ταλαιπωρία αλλάζει επίπεδο: Πρώτα, πρώτα είναι το αμφιβόλου ποιότητας και πρόελευσης μακιγιάζ το οποίο κάνει κακό στο δέρμα σου. Έπειτα, είναι οι περούκες που από μια στιγμή και μετά γίνονται αφόρητες. Καλύτερα να έβαζες αναμμένα κάρβουνα στο κεφάλι σου, παρά αυτό το πράγμα που σου προκαλεί ταυτόχρονα ιδρώτα, φαγούρα και μια αίσθηση βρωμιάς. Τέλος είναι μάσκες. Ειδικά οι πλαστικές, δεν είναι για πάνω από 30 λεπτά. Μετά θες απλά να βγάλεις και μαζί τους να βγάλεις και όλο το δέρμα σου.

Επειδή λοιπόν καλό είναι το ξεφάντωμα, αλλά δεν υπάρχει λόγος τις επόμενες μέρες να δείχνεις σαν ζόμπι χωρίς να έχεις ντυθεί. Υπάρχουν τρεις απλές συμβουλές ώστε να αποφύγεις την ταλαιπωρία (το να χορέψεις μακαρένα, δυστυχώς, δεν θα μπορέσεις να το αποφύγεις).

1. Κρεμούλα βάλαμε;

Ναι, ναι, ναι και πάλι ναι. Δεν είναι πλέον ταμπού. Αφού ξεβαφτείς από το μακιγιάζ της στολής, μπορείς να δοκιμάσεις μια ενυδατική για να κρατήσεις την επιδερμίδα σου φρέσκια. Επίσης, όσο είσαι με μακιγιάζ μην ξεχάσεις να πίνεις πολλά νερά για να μένεις ενυδατωμένος.

Rio Carnival GettyImages Raphael Dias

 

2. Αμπούλα μέχρι την τελευταία της σταγόνα

Τα μάτια είναι κατηγορία από μόνα τους όσον αφορά την ταλαιπωρία που υπόκεινται από τις αποκριάτικες ορέξεις σου. Ειδικά όσοι πάσχουν από ξηροδερμία, συνηθίζουν να έχουν ξηρότητα και στα μάτια με αποτέλεσμα να γίνονται κόκκινα και να προκαλούν φαγούρες. Εκτός από το νερό -που για ακόμη μία φορά είναι φίλος σου- προτίμησε να έχεις μαζί σου μία αμπούλα για φυσικό δάκρυ στα μάτια. Θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

GettyImages 509147676

 

3. Ξηρό σαμπουάν για μετά

Τα είπαμε και πάνω. Η περούκα, είδικα αυτές που αγοράζουμε με το κιλό από τα μαγαζιά με τα αποκριάτικα, μπορεί να γίνει απάλευτη. Η ποιότητα της τρίχας σου διαλύεται από τον ιδρώτα και τα χιλιάδες βακτήρια που αναπτύσσονται καθώς τη φοράς. Για αυτό, την επόμενη μέρα προτίμησε ένα ξηρό σαμπουάν ώστε το μαλλί σου να επανέλθει στα φυσιολογικά του. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved