Πώς να περιποιηθείς σωστά τα νύχια σου

Για να μην φτάσουν να δείχνουν σαν του αετού. 

Ένα σεβαστό ποσοστό γυναικών δηλώνει πως, εκτός από τα μάτια και τον πισινό, ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάει στον άντρα είναι τα χέρια. Τους αρέσουν τα χέρια μας και φυσικά τα δάχτυλα μας – με τα οποία τους κάνουμε διάφορα.

Εξυπακούεται λοιπόν πως ειδικά το κομμάτι της υγιεινής τους, αλλά και η εμφάνισή τους, είναι must στην περίπτωση που δεν θέλεις να πέσεις στα μάτια της. Το πρόβλημα είναι πως τα νύχια σου είναι κιτρινισμένα και μεγάλα, λες και είσαι δίποδη τσάπα έτοιμη να ξεκινήσει το σκάψιμο. Δώσε βάση.

Τα κόβεις τακτικά

Δηλαδή ρε φίλε, πρέπει να φτάσεις στο σημείο να δείχνεις γύπας; Τακτικό κοψιματάκι ανά 2 και κάτι εβδομάδες. Τα νύχια μεγαλώνουν γρήγορα και δει όταν καταναλώνεις μπόλικα γαλακτοκομικά.  

Τα καθαρίζεις ακόμη τακτικότερα

Καθημερινά, έρχεσαι σε επαφή με χίλια-δυό βρόμικα αντικείμενα. Με τις σκάλες στο μετρό. Με αντικείμενα στο γραφείο. Με λεφτά. Όλο και κάποια μπίχλα καταφέρνει να περάσει μέσα από το νύχι και τα βακτήρια ευελπιστούν να μην ασχοληθείς μέχρι το νύχι να κιτρινίσει. Ναι φίλε. Κίτρινο νύχι σαν του αετού σημαίνει ότι έχεις θέμα εκεί μέσα. Φρόντιζε λοιπόν να αστράφτουν. Καθάρισμα και πλύσιμο χεριών.

Η παρωνυχίδα θέλει κόψιμο όχι δάγκωμα

Κλασσική στιγμή αμηχανίας, όπου παλεύεις να δαγκώσεις σωστά την παρωνυχίδα. Είναι ένας αγώνας χαμένος από την αρχή. Ή δεν θα την δαγκώσεις σωστά και θα σε τυραννάει, ή θα τα καταφέρεις και θα ματώσεις το δάχτυλο. Οι παρωνυχίδες απομακρύνονται με ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη. Αν θες να γίνει η όλη διαδικασία χωρίς πόνο, μπορείς να βάλεις το δάχτυλο σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά.

Γενικά, σταμάτα το μασούλημα

Γιατί όσο περιποιημένα και να είναι τα νύχια, αν έχεις δαγκώσει, ξεσκίσει, τραβήξει το δέρμα γύρω-γύρω, η τελική εικόνα που δίνεις λέγεται «εστίες μολύνσεων». Μην τα δαγκώνεις. Προτίμησε να ξεσπάσεις πάνω σε καμιά τσίχλα…

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved