Το παραδοσιακό ξύρισμα δεν είναι μόνο για τον Marlon Brando

Πώς θα γίνεις μάστερ του ξυραφιού.

Όσοι ξυρίζονται φοβούνται το παραδοσιακό ξυράφι. Και δεν το λες και άδικο γιατί σκέφτονται πως με μία λάθος κίνηση, το μπάνιο θα μοιάζει με σκηνή από splatter ταινία. Αν ωστόσο κάνεις όλη την προετοιμασία σωστά, το ξυράφι θα περνάει πάνω από το δέρμα σου σαν να κόβει βούτυρο.

Δώσε βάση στον πάρακατω οδηγό και βήμα-βήμα θα γίνεις μάστερ του παραδοσιακού ξυραφιού. Χωρίς ατυχήματα.

1. Προετοίμασε σωστά τα γένια σου

prep your beard

Αρχικά, τοποθέτησε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπο σου ώστε να ανοίξουν οι πόροι. Αυτό όχι μόνο θα μαλακώσει τα γένια, αλλά θα φροντίσει να καθαριστεί και όλη  η περιοχή γύρω από τον λαιμό. Αντί για πετσέτα, μπορεί να σε βοηθήσει και ένα ζεστό μπάνιο. Στη συνέχεια εφάρμοσε μία κρέμα καθαρισμού στην περιοχή που πρόκειται να ξυρίσεις.

2. Ώρα για βρέξιμο

dampen and lather

Ρίξε μπόλικο νερό στη γένια ώστε να μαλακώσουν μέχρι την ρίζα. Όταν βάζεις αφρό ξυρίσματος, είτε με τα χέρια είτε με βούρτσα, φρόντισε να απλώνεις την κρέμα ομοιόμορφα και όχι να την ανακατεύεις ανάμεσα στα γένια. Πίστεψε μας, η εφαρμογή θα είναι καλύτερη και τα γένια θα αφαιρεθούν πιο εύκολα όταν θα περνάει από πάνω το ξυράφι.

3. Το μυστικό κρύβεται στη γωνία

it s all about the angle

Πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα, φρόντισε να καλύψεις τις λεπίδες με καυτό νερό. Οι επαγγελματίες κομμωτές, συνηθίζουν να βουτάνε τις λεπίδες σε οινόπνευμα και να ανάβουν φωτιά για να σκοτώσουν τα βακτήρια, αλλά το καυτό νερό είναι μία χαρά για την περίπτωσή σου. Τώρα το μυστικό: όταν ξυρίζεσαι με ξυράφι, φροντίζεις να τραβάς πάντα το δέρμα της περιοχής, έτσι ώστε να γίνεται καλύτερα η εφαρμογή. Το ξυράφι το κρατάς σε γωνία περίπου 20 μοιρών ώστε να αφαιρέσει την τρίχα από τη ρίζα. Αλλιώς φλερτάρεις με τα κοψίματα.

4. Η μέθοδος των τριών

third times a charm

Χρησιμοποιείς όλη την επιφάνεια του ξυραφιού έτσι ώστε να κόψεις σωστά χωρίς παρατράγουδα με κοψίματα. Κόβεις πάντα προς τη φορά που βγαίνουν τα γένια και όχι από την αντίθετη. Για να γίνει σωστά, φρόντισε να περάσεις το ξυράφι περίπου 3 φορές πάνω από την ίδια περιοχή. Επίσης μην διστάσεις να ξαναβάλεις αφρό στην ίδια περιοχή. Θα κάνει το ξύρισμα πολύ καλύτερο και εύκολο.

5. Κρύο νερό, ζεστή πετσέτα

cold water hot towel

Τελείωσες με το ξύρισμα; Ρίξε μπόλικο κρύο νερό και αφού καθαρίσεις το πρόσωπο από τους αφρούς, κάλυψε το φρεσκοξυρισμένο σου πρόσωπο με μία ζεστή πετσέτα. Στη συνέχεια εφάρμοσε ένα balsam στο πρόσωπο και φρόντισε να έχει στεγνώσει το ξυράφι σου πριν το τοποθετήσεις στη θέση του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved