Getty Images/Richard Heathcote Φάκελος «Μούσι»: 4 Dos and Don’ts που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο

Δεν είναι επιστήμη, είναι απλά μαθηματικά.

Εντάξει, εντάξει το καταλάβαμε: Τα μούσια ήρθαν για να μείνουν και γιατί όχι άλλωστε; Προσοχή, όμως: Το «αφήνω μούσι» με το «αφήνω τις τρίχες στο πρόσωπό μου να αλωνίζουν» έχει διαφορά! Μούσι και grooming πάνε πακέτο, γι’ αυτό και ετοιμάσαμε έναν υπερ-πλήρη οδηγό για μούσια, για να ξέρεις τι έχεις, τι κάνεις, τι θέλεις και τι να δοκιμάσεις.

Αν από την άλλη, διαβάζεις αυτές τις γραμμές αναφωνώντας «ουγκ» και προσπαθώντας να καταλάβεις τι είναι αυτό που μόλις ξεκόλλησε από το μούσι σου, τότε μπορείς να συνεχίσεις χαζεύοντας τις όμορφες εικόνες που ακολουθούν. Να ξέρεις, όμως, πως έχουμε καλέσει ήδη το υγειονομικό.

1. Το μούσι 2 ημερών

Είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του, άρα ανά δύο μέρες πρέπει να το τριμάρεις με την μηχανή σου και να το περιποιείσαι. Από την τρίτη μέρα και μετά, είσαι απλά αξύριστος.

Ταιριάζει σε: Όλους.

Μην το κάνεις: Αν δεν σκοπεύεις να το περιποιείσαι.

 

2. Το κοντό μούσι

Δεν είναι κοντό επειδή δεν έχει μακρύνει ακόμα, είναι κοντό διότι το διατηρείς κοντό. Αυτό σημαίνει πως το τριμάρεις και πως καθαρίζεις το δέρμα σου από το χνούδι με την μηχανή ή και με το ξυραφάκι. Για να εξηγούμεθα.

Ταιριάζει σε: Μακρόστενα και οβάλ πρόσωπα καθώς δίνει λίγο από τον όγκο που λείπει στο πλάι, αλλά και σε πρόσωπα με έντονες γωνίες αφού τις κρύβει.

Μην το κάνεις: Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, απλά θα σε κάνει πιο… στρογγυλό και seriously, θα νομίζουν πως πάχυνες!

Τι εννοείς 1

3. Το μουσάκι

Συνοδεύεται από μουστάκι, είναι κοντό και συγκεντρωμένο στο πιγούνι. Θέλει περιποίηση και προσοχή και μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις με Αμερικάνο οδηγό νταλίκας αν δεν το προσέξεις. Και ναι, πρέπει να ξυρίζεις, όχι να καθαρίζεις με την μηχανή, το υπόλοιπο πρόσωπό σου.

Ταιριάζει σε: Στρογγυλά πρόσωπα γιατί μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση του μάκρους.

Μην το κάνεις: Αν έχεις έντονες γωνίες ή μακρόστενο πρόσωπο γιατί θα αποκτήσεις αυτόματα look … σατανικό.

Che

4. Η γενειάδα

Αν δεν είσαι ο Σάρουμαν ή παππάς δεν έχει νόημα, οπότε δεν θα το σχολιάσουμε καν. Το κοντό μούσι αρκεί, δεν νομίζεις;

Ταιριάζει σε: Μάγους, ερημίτες, μοναχούς και ανθρώπους των σπηλαίων.

Μην το κάνεις: For the love of God!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved