4 tips για να φυτρώνουν γρηγορότερα τα γένια σου

Αν προσπαθείς να γίνεις μουσάτος και δεν τα καταφέρνεις, ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει.

Πολλές φορές σε σαμποτάρει το ίδιο σου το μούσι. Θες να στρώσεις την γενειάδα αλλά κάτι πάει στραβά. Η τρίχα δεν βγαίνει όσο θα ήθελες για να κάνεις τις δημιουργίες σου. Και αν είσαι από αυτούς που βασανίζονται, σου έχουμε τέσσερα tips.

Ρίξε και μία ματιά στα λάδια που έχουμε να σου προτείνουμε. 

 

Η υγεία του δέρματος είναι βασική

Είτε μιλάς για το μούσι είτε για το μουστάκι, το δέρμα σου παίζει την μέγιστη σημασία για να βγει καλά η τρίχα σου. Φρόντιζε λοιπόν το πρόσωπο σου. Ένα καλό σαμπουάν θα φροντίσει να απομακρύνει τους νεκρούς ιστούς, ενώ προϊόντα με βιταμίνη B5 θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα δίνοντας το κατάλληλο έδαφος στην τρίχα για να αναπτυχθεί.

 

angry david walton GIF by New Girl

 

Το κάπνισμα είναι πρόβλημα

Αναρωτιέσαι τι σχέση έχει; Τα τσιγάρα επηρεάζουν την τρίχα στο σώμα σου με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζουν και την γήρανση. Τα χημικά που συνθέτουν την βιταμίνη Β καταστρέφονται με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο ταλαιπωρημένη και να έχει ως αποτέλεσμα να μην παράγονται νέες τρίχες στους πόρους.

 

Δες το λίγο με το στρες

Όχι τίποτε άλλο αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν πως το άγχος διακόπτει την παραγωγή της τεστοστερόνης. Αυτό έχει ως συνέπεια μία σειρά καταστάσεων που ξεκινούν από την δυσλειτουργικότητα στο κρεβάτι και φτάνουν μέχρι την ανάπτυξη της τρίχας σου. Οπότε ναι. Μπορείς να πεις ότι σου βάζει τρικλοποδιά στο να μεγαλώσεις ένα υγιές μούσι.

 

no way smh GIF by Andrew Deitsch Podcast

 

Και μην ξεχνάς την γυμναστική

Με απλά και ωραία λόγια. Για να βγαίνουν πιο γρήγορα οι τρίχες σου, χρειάζεσαι δύο ουσίες: την τεστοστερόνη και την διυδροτεστερόνη (DHT). Και οι δύο προκύπτουν από την έντονη σωματική άσκηση και κυρίως την αεροβική. Οπότε μην την παραμελείς για κανέναν λόγο.

 

season 3 starz GIF by Black Sails



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved