«Γιατί τα δόντια σου είναι πιο κίτρινα και από ταξί;»

Μια ματιά στα αίτια που χαλάνε την πιο όμορφη βιτρίνα του προσώπου μας.

Είτε είσαι από εκείνους που χαμογελούν είτε όχι, πρέπει να παραδεχτείς το παρακάτω: το λευκό αστραφτερό χαμόγελο, είναι σπουδαίο πράμα. Κάνει τους ανθρώπους πιο προσιτούς προς το μέρος σου. Ανοίγει πόρτες. Γοητεύει τις γυναίκες. Τα δόντια ωστόσο δεν είναι δύσκολο να γίνουν λευκά (σ.σ.: μιας και εκτός από το βούρτσισμα υπάρχει και η λεύκανση), αλλά να παραμείνουν λευκά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διάφορες συνήθειες που κάνεις καθημερινά και όσο να’ ναι βάζουν τρικλοποδιά στο χαμόγελο σου.

Ρίξε μία ματιά στα παρακάτω και θα καταλάβεις.

 

Αυτό το τσιγάρο ρε γαμώτο…

Μην κάτσουμε να αναλύσουμε για άλλη μία φορά πόσο βλαβερό είναι. Θα έχεις βαρεθεί να τα διαβάζεις. Μαζί με όλα τα άλλα τα «χαρμόσυνα» που φέρνει το τσιγάρο, η νικοτίνη του εισχωρεί στο σμάλτο των δοντιών και καταστρέφει το αστραφτερό τους χρώμα. Και φεύγει και δύσκολα.

Τα αναψυκτικά δεν παχαίνουν μόνο

Το πρόβλημα με τα ανθρακούχα δεν είναι μόνο η ζάχαρη που αυξάνει το λίπος στο σώμα. Είναι ιδιαίτερα όξινα με συνέπεια να καταστρέφουν τα δόντια. Επίσης τα περισσότερα πό αυτά περιέχουν υψηλή ποσότητα φωσφόρου, το οποίο καταστρέφει το ασβέστιο. Γενικά πάντως, μην τα ακουμπάς.  

Χαλαρά με τον καφέ

Ένας καφές δεν δημιουργεί πρόβλημα στα δόντια. Οι πολλοί όμως μέσα στην ημέρα αφήνουν έντονους «λεκέδες» πάνω στα πόδια. Λίγο-πολύ συμβαίνει το ίδιο και με το τσάι. Η λύση είναι απλή: Πίνε πολύ νερό.

Κόψε το μασούλημα

Αν είσαι ανάμεσα σε αυτούς που δαγκώνουν τα νύχια τους, έχε στο νου σου ότι τα βρόμικα δάχτυλα πολλαπλασιάζουν την παρουσία των βακτηριδίων στα δόντια. Αυτό σημαίνει πως καταστρέφεται σιγά-σιγά όλη η ποιότητα του δοντιού, που μέσα σε όλα τ’ άλλα προκαλεί κιτρινίλες και λεκέδες. Περιόρισε την όρεξη σου μόνο στο φαγητό.