Ρισπέκτ στον Ιάπωνα επιχειρηματία που θέλει να σώσει τον πλάτανο της Κω

Αυτός ο παππούς ετοίμασε ολόκληρη Σταυροφορία.

Είτε πήγες εκεί διακοπές για να πεθάνεις στο ποτό, είτε υπηρέτησες σαν φαντάρος, δεν γίνεται να πάτησες το πόδι σου στην Κω και να μην πρόσεξες τον περίφημο πλάτανο του Ιπποκράτη. Θεωρείται φυσικό μνημείο, έχει ηλικία τουλάχιστον 500 ετών και παρ’ όλα αυτά παρουσιάζει…πρόωρη γήρανση, με τον κορμό να είναι κούφιος μιας και έχει προσβληθεί πολλές φορές από έντομα και μύκητες.

Τώρα, ένας 81χρονος επιχειρηματίας από την Ιαπωνία, ο Οκάνα Τετσούγια, ο οποίος δραστηριοποιείται στη χώρα μας και στην αγορά ελαιόλαδου, έχει ξεκινήσει ολόκληρη σταυροφορία ώστε να σώσει τον πλάτανο. Επισκέφθηκε το νησί και συνομίλησε με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Νίκο Θεοδωρίδη, ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι και να ξεκινήσουν  εργασίες για την αποκατάστασή του.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο πλάτανος ανεγέρθη το 1776 και έχει δώσει σπόρους και μοσχεύματα σε πολλά κράτη ανά τον πλανήτη. Από το 2013 ωστόσο, το δέντρο έπεσε και αντικαταστάθηκε από κλώνο του. Ο Ιάπωνας ωστόσο το έχει πάρει στα σοβαρά και δεν θέλει να γίνουν τα ίδια λάθη δεύτερη φορά.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved