Πούρο που είχε πάνω του τα σάλια του Τσώρτσιλ πουλήθηκε για 10 χιλιάρικα

Δημοπράτης, ίσως το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο.

11 Μαΐου 1947 και κάν΄το εικόνα: Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ένας από τους θριαμβευτές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να κάθεται στο αεροδρόμιο Le Bourget στο Παρίσι και να περιμένει καρτερικά την πτήση του, ανάβοντας συχνά-πυκνά το κουβανέζικο πούρο του La Corona με τα σπίρτα που βγάζει κάθε τόσο νωχελικά από την εσωτερική τσέπη του σακακιού του. 

Σε λίγη ώρα, ο ίδιος και η σύζυγός του θα πετάξουν για την Αγγλία και ο ίδιος διακόπτει τη συζήτηση που είχε με Γάλλους πράκτορες προκειμένου να επιβιβαστεί. Αφήνει το πούρο στο τασάκι και την ίδια στιγμή ο Γουίλιαμ Άλαν Τέρνερ, ο πιλότος που θα μετέφερε το διάσημο ζευγάρι, σπεύδει να το καβατζώσει και να γίνει ο πρώτος -εν αγνοία του- συλλέκτης.

cigar cuba1


Προφανώς δεν είχε στο μυαλό του ότι μετά από κάποια χρόνια το μισοκαπνισμένο πούρο με την ετικέτα γνησιότητας πάνω του θα μπορούσε να πωληθεί έναντι αρκετών χιλιάδων δολαρίων σε μια κάποια δημοπρασία. Έκανε ότι έκανε, όπως έχει πει ο ίδιος στο παρελθόν, καθαρά για λόγους ασφαλείας. 

Και να, που πριν από μερικές ημέρες, το συγκεκριμένο πούρο πουλήθηκε έναντι 10.110 ευρώ από τον οίκο RR Auction, ο οποίος εδρεύει στη Βοστόνη των ΗΠΑ, σε έναν αγοραστή του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης