«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp: Φόβοι για το μεγαλύτερο χακάρισμα της ιστορίας

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp: Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν μπορούν να μπουν στο κτήριο για να διορθώσουν το πρόβλημα ενώ εκφράζονται φόβοι για ένα από τα μεγαλύτερα χακαρίσματα της ιστορίας με εκατομμύρια δεδομένα χρηστών να είναι σε κίνδυνο.

Facebook, Instagram και WhatsApp έχουν «πέσει» από το απόγευμα της Δευτέρας (04.10) με τον συναγερμό πλέον να έχει σημάνει για τα καλά και όχι μόνο στον κόσμο του διαδικτύου. Ήδη έχουν εκφραστεί φόβοι για το μεγαλύτερο χακάρισμα στην ιστορία του ίντερνετ, με την ιστοσελίδα privacyaffairs.com, να αναφέρει ότι σε δημοφιλές φόρουμ που σχετίζεται με την ηλεκτρονική «πειρατεία» έχουν τεθεί προς πώληση ιδιωτικές και προσωπικές πληροφορίες πάνω 1,5 δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, ένας χάκερ είχε «ανεβάσει» από τα τέλη Σεπτεμβρίου ότι έχει διαθέσιμα προς πώληση τα δεδομένα που είναι ονόματα, emails, αριθμοί τηλεφώνου, τοποθεσία και φύλο των χρηστών. Μάλιστα, υποψήφιος αγοραστής φέρεται να πρόσφερε 5.000 δολάρια για τα δεδομένα ενός εκατομμυρίου χρηστών. Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως τα δεδομένα του Facebook που είναι προς πώληση θα μπορούσαν να πουληθούν για ένα ποσό που θα άγγιζε τα 7,5 εκατ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, τα ακόμα πιο ανησυχητικά νέα έρχονται από τις ΗΠΑ όπου φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι το Facebook και το Instagram έχουν αποσυρθεί από το Σύστημα Ονοματοδοσίας Δικτύου (DNS), και μαζί με το WhatsApp τα Domain Names έχουν καταχωρηθεί προς πώληση!

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr