Το Facebook «έπεσε» μια ημέρα μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για το Instagram και τους εφήβους

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp: Σε διάστημα λιγότερο του ενός 24ωρου από τις αποκαλύψεις που έκανε η πρώην υπάλληλος της εταιρείας, Φράνσις Χόγκεν, οι δημοφιλείς πλατφόρμες κατέρρευσαν.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (04.10), οι προσπάθειες των χρηστών να συνδεθούν σε Facebook, Instagram και WhatsApp στέφονται από την απόλυτη αποτυχία. Οι δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν «πέσει», με τους χρήστες να είναι… σε πανικό και το Twitter να έχει την τιμητική του καθώς άπαντες έχουν στραφεί εκεί για την αλληλεπίδραση αλλά και την πληροφόρηση.

Πολλοί είναι αυτοί που έκαναν τη σύνδεση του εν λόγω γεγονότος με τις αποκαλύψεις που έγιναν μια ημέρα νωρίτερα από την πρώην υπάλληλο της Facebook, Φράνσις Χόγκεν. Η 37χρονη εργαζόταν ως διευθύντρια προϊόντων στην ομάδα κατά της παραπληροφόρησης της εταιρίας και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS προχώρησε στην αποκάλυψη, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία γνώριζε πως είναι πιθανό το Instagram να προκαλέσει βλάβες στην ψυχική υγεία των εφήβων.

Η Χόγκεν για 15 χρόνια έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως η Google και το Pinterest, ενώ η Facebook την προσέγγισε το 2019. Συμφώνησε να δεχθεί τη θέση μόνο αν ήταν να εργαστεί ενάντια στην παραπληροφόρηση, επειδή είχε χάσει έναν φίλο της από διαδικτυακές θεωρίες συνομωσίας όπως αποκάλυψε η ίδια. «Έχω δει ένα σωρό κοινωνικά δίκτυα και στο Facebook ήταν χειρότερα από οτιδήποτε είχα δει πριν», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved