Ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των εφήβων 15 ως 17 ετών

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αποφασισμένοι στην κυβέρνηση να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί με κάθε τρόπο - Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Σχεδίου «Ελευθερία», ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών για να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Δέλτα που θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 ως 17 ετών - Τι αλλάζει στα ραντεβού

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι ως το απόγευμα της Δευτέρας (12.07) είχαν διεξαχθεί 75.000 εμβολιασμοί και αναμένεται η μέρα να κλείσει με περισσότερους.

«Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 εμβολιασμοί και ως το τέλος της μέρας 90.000 - 95.000 εμβολιασμοί», δήλωσε αρχικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε ξεπεράσει το 50% στον πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί με μία δόση», ενώ περίπου το 41% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού.

Επιπλέον ανέφερε ότι για τα παιδιά της ηλικιακής ομάδας 15 ως 17 ετών (παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12 του 2005), η πλατφόρμα ανοίγει την Πέμπτη, 15 Ιουλίου. Σημείωσε δε ότι δεν θα εξετάζονται εμβολιασμοί στα σχολεία, ενώ καταργείται το πέναλτι των ραντεβού.

Το ραντεβού θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα με κωδικούς TAXISnet και θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς. Επίσης, θα μπορεί να κλείνεται σε ΚΕΠ και φαρμακεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr