Ζελατίνη: το συστατικό των ζώων που κάνει θαύματα

Βρίσκεται στα οστά του ζώου και είναι ότι καλύτερο για την υγεία.

Υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν από πόνο στις αρθρώσεις, ανεξαρτήτως αν η αιτία είναι η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, κάποιος τραυματισμός, η ποδάγρα, η φυσιολογική φθορά του χρόνου και άλλες αιτίες.

Υπάρχουν γνωστά φυσικά αντιφλεγμονώδη συστατικά όπως ο κουρκουμάς, το μέλι, το σκόρδο, και το τζίντζερ που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, αλλά υπάρχει ένα ακόμα, λιγότερο δημοφιλές τρόφιμο, που μπορεί να κάνει θαύματα: η ζελατίνη.

Η ζελατίνη είναι το κολλαγόνο που λαμβάνεται από τα οστά, τους τένοντες και το δέρμα ζώων. Υπάρχει και φυτική ζελατίνη που βγαίνει από το άγαρ-άγαρ (καθαρό εκχύλισμα λευκών φυκιών) ή από καραγενάνες (φύκια).

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από το σκόρδο.

 

Η φυτική «ζελατίνη» έχει ακριβώς την ίδια υφή για χρήση στη μαγειρική με την ζωικής προελεύσεως, αλλά δεν έχει τις ίδιες θεραπευτικές επιδράσεις για τις αρθρώσεις μας. Στην περίπτωσή μας θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά την παραδοσιακή ζωική ζελατίνη.

Η ζελατίνη έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, κυρίως λόγω της πρωτεΐνης και του κολλαγόνου που υπάρχουν σε αυτήν. Ακριβώς αυτά τα συστατικά στοιχεία απαιτούνται για να διατηρήσουμε υγιή τα οστά μας, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό, δεδομένου ότι λαμβάνονται από τα οστά και από άλλα υπολείμματα κρέατος.

Πώς να μην μυρίζεις σκόρδο στην αναπνοή.

 

Το κολλαγόνο είναι η δομική πρωτεΐνη του οργανισμού και η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα, και συνδέει μαζί όλους τους ιστούς και τα όργανα του σώματος. Βρίσκεται στο δέρμα, τα οστά, τα μαλλιά και στον συνδετικό ιστό.

Η ζελατίνη περιέχει έξι έως δώδεκα γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κουταλιά της σούπας.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιες είναι οι πηγές της ζωικής ζελατίνης:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved