Ποιες χώρες τρώνε το περισσότερο κρέας;

Αυτές είναι οι πιο «κρεατοφάγες» χώρες του κόσμου.

Τι λένε τα στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση κρέατος ανά χώρα; Αρχικά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η παγκόσμια κατανάλωση κρέατος έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία 50 χρόνια.

Η παραγωγή κρέατος σήμερα είναι σχεδόν πενταπλάσια από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Από 70 εκατομμύρια τόνους σε περισσότερο από 330 εκατομμύρια τόνους το 2018. Ένας παράγοντας βέβαια είναι η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού. Περισσότεροι άνθρωποι που πρέπει να τρέφονται καθημερινά.

Κατά την περίοδο αυτή ο παγκόσμιος πληθυσμός υπερδιπλασιάστηκε. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ο πληθυσμός της γης ήταν περίπου 3 δισεκατομμύρια. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 7,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Έτσι θα ξεπαγώσεις το κρέας μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι παράγοντας που συντελεί στην αύξηση, δεν εξηγεί εξ’ ολοκλήρου γιατί η παραγωγή κρέατος πενταπλασιάστηκε.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας προφανώς είναι η αύξηση των εισοδημάτων και της αγοραστικής ικανότητας.

Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι γενικά έχουν γίνει πλουσιότεροι σε σχέση με τις δεκαετίες του ’50 – ’60. Είδαμε το παγκόσμιο μέσο εισόδημα να τριπλασιάζεται μέσα σε μισό αιώνα. Όταν συγκρίνουμε την κατανάλωση σε διάφορες χώρες βλέπουμε ότι, τυπικά, όσο πιο πλούσιοι είμαστε, τόσο περισσότερο κρέας καταναλώνουμε ως γενικός πληθυσμός.

Δες γιατί η κοκκινίλα στο άψητο κρέας δεν είναι αίμα.

 

Δεν υπάρχουν μόνο περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο – υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τρώνε κρέας.

Δες ποιες είναι οι χώρες που τρώνε το περισσότερο κρέας παγκοσμίως σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2018:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved