Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν ζημιά στον θυρεοειδή

Αν έχεις πρόβλημα πρέπει να τις κόψεις άμεσα.

Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός αδένας με σχήμα σαν πεταλούδα με ανοιγμένα τα φτερά της. Βρίσκεται στο λαιμό μπροστά, ακριβώς κάτω από το μήλο του Αδάμ, εκεί που είναι ο κόμπος της γραβάτας σε ένα άνδρα, “αγκαλιάζοντας” από μπροστά και πλάγια την τραχεία.

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας στον άνθρωπο και όμως ζυγίζει μόνο 20-25 γραμμάρια. Από το μέγεθός του δεν μπορεί κανείς να φανταστεί το πόσο σημαντικός είναι ο θυρεοειδής για τη σωστή λειτουργία όλου του οργανισμού.

Ο θυρεοειδής ρυθμίζει βασικά την παραγωγή, χρήση και αποθήκευση ενέργειας σε όλο το σώμα (διαδικασίες που είναι γνωστές σαν μεταβολισμός) και είναι σαν τον θερμοστάτη για όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Έτσι προβλήματα με τον θυρεοειδή μπορεί να επηρεάσουν πάρα πολλές πλευρές της ζωής μας.

Αυτές είναι οι τροφές που δεν λήγουν ποτέ.

 

Μήπως η διατροφή μας προκαλεί κακό στον θυρεοειδή μας; Μήπως ορισμένες τροφές μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση για έναν ασθενή που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον θυρεοειδή του; Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο επικίνδυνες τροφές, και πώς μπορούμε να τις καταναλώσουμε με ασφάλεια.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιες τροφές πρέπει να προσέξουμε αν έχουμε πρόβλημα με τον θυρεοειδή αδένα μας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved