Πώς δεν θα ξεχνάς ποτέ σου τίποτα

Οδηγός για να βελτιώσεις τραγικά τη μνήμη σου.

Είναι επίσημο! Η ικανότητά μας να θυμόμαστε πράγματα πάει από το κακό στο χειρότερο, όσο περνάει ο καιρός και γι΄ αυτό φταίει το κινητό μας τηλέφωνο.

Σε έρευνα εξετάσθηκε πόσο καλή μνήμη έχουν 6.000 ενήλικοι από την Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και ειδικοί έφθασαν στο συμπέρασμα πως ο πιο ξεχασιάρης λαός είναι οι... Βρετανοί.

Ο λόγος που δεν έχουμε τόσο καλή μνήμη όσο οι πρόγονοί μας είναι πως στρεφόμαστε στις ηλεκτρονικές συσκευές για να θυμηθούμε πράγματα καθώς και το ότι ο καθένας μπορεί να βρει πολύ εύκολα όποια πληροφορία θέλει από το διαδίκτυο.

Αν το κάνεις αυτό έχεις καλή μνήμη.

 

Γνωρίζοντας πως η μνήμη μας θα αρχίζει να ξεθωριάζει με τον καιρό, ο «πρωταθλητής μνήμης» της αμερικάνικης ακαδημίας και συγγραφέας Τσέστερ Σάντος βρήκε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να... θυμάται.

«Είμαστε πλέον τόσο εξαρτημένοι από τις ψηφιακές συσκευές που τους έχουμε αφήσει να θυμούνται τα πάντα για εμάς», εξηγεί ο Σάντος. «Μου έχει τύχει να πάρω ταξί και να μην μπορέσει να με πάει σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου, επειδή είχε χαλάσει το GPS. Η νέα γενιά δη, είναι ανήμπορη να θυμηθεί βασικές πληροφορίες όπως αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ακόμη και συγκεκριμένες τοποθεσίες που έχουν ξαναπάει».

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πώς θα βελτιώσεις τραγικά πολύ τη μνήμη σου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved