Ποια είναι η χώρα που το μετρό της έχει σταθμό με το όνομα «Ελλάδα»

Η Ελλάδα είναι παντού.

Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και επιβεβαιώνει την οικουμενικότητά του αλλά φαίνεται ότι κάποιες χώρες τιμούν τον Ελληνισμό περισσότερο από την ίδια την γενέτειρά του.

Η ακτινοβολία της Ελλάδας φαίνεται ότι μάγεψε και τη χώρα αυτή με την «καρδιά» της χώρας μας να χτυπάει στη πρωτεύουσα της και συγκεκριμένα στο σταθμό του μετρό που έχει πάρει το όνομα «Grecia». Ο αφιερωμένος στην Ελλάδα σταθμός φιλοξενεί από το 2009 την πρώτη του συλλογή από αντίγραφα ελληνικών αρχαιοτήτων που δώρισε το υπουργείο Πολιτισμού για την επέτειο των 200 χρόνων ανεξαρτησίας της χώρας αυτής.

Δες τι γράψαμε για τη σχέση Ελλάδας και την ταινία Τζόκερ.

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα αυτή τιμά τη χώρα μας.  Στη πρωτεύουσα περισσότεροι από 600 δρόμοι έχουν ελληνικά ονόματα, εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και φιλοσοφία. Ο σταθμός του μετρό βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο «Ελλάδας», που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αρτηρίες της πρωτεύουσας της χώρας. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η ροτόντα, η στρογγυλή πλατεία που φέρει το όνομα «Αθήνα», ενώ κοντά στο σταθμό του μετρό θα βρει κανείς την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και Παύλου.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποια είναι αυτή χώρα που μας τιμάει: