Ο μαγικός αριθμός push ups που θα σου εξασφαλίσει μακροζωία

Ή, τουλάχιστον, έτσι λέει το Χάρβαρντ.

Με το Χάρβαρντ δεν παίζεις. Φωτεινά και σοφά μυαλά. Οπότε αν ξέρουν αυτοί, ποιοι είμαστε εμείς για να τους αμφισβητήσουμε σωστά;

Μία ολοκαίνουργια έρευνα τους λοιπόν, συνδέει την μακροζωία με τα push ups. Ή μάλλον τον αριθμό των push ups που μπορείς να κάνεις.


Καλά τα έλεγαν λοιπόν η Πωλίνα με τον Χρήστο Δάντη. Και στο Χάρβαρντ ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν τον μαγικό αριθμό των push ups που πρέπει να κάνει κάποιος, ώστε να μην τρέχει με καρδιοαγγειακές παθήσεις. Η έρευνα δημοσιεύτηκε με τίτλο "Association Between Push-up Exercise Capacity and Future Cardiovascular Events Among Active Adult Men’’ και διήρκησε συνολικά 10 χρόνια, με συμμετέχοντες πυροσβέστες από 10 διαφορετικά τμήματα της Ιντιάνα. Το short-story της έρευνας είναι αυτό: οι άντρες που κάνουν τουλάχιστον 40 push ups, έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο και να μην αποκτήσουν πρόβλημα στην καρδιά.

Σε μία άσκηση που προσφέρει τόσο μυική δύναμη όσο και καλύτερη αναδιανομή του αίματος από την καρδιά στο υπόλοιπο σώμα, δεν το λες και κακό να ξεκινήσεις. Ποτέ δεν είναι αργά. Και ποιος ξέρει, μπορεί να φτάσεις κάποτε ακόμη και σε αυτό το επίπεδο.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved