Αν μισείς τα push ups, σου έχουμε εναλλακτικές
46 SHARES

Μια 5άδα ασκήσεων που θα είχαν μετατρέψει τον Steve Rogers σε Captain America πολύ νωρίτερα.

Ας το παραδεχτούμε, τα push ups είναι η καλύτερη άσκηση όλων. Δεν χρειάζεται δα καμιά επιστημονική εξήγηση, θα στα πούμε όλα με τέσσερις λέξεις. Σου γυμνάζει τα πάντα.

Χέρια θέλεις; Τσεκ.

Κοιλιακούς; Τσεκ.

Πόδια; Τσεκ.

Κάτι άλλο;

Μπορεί να είναι η κορυφαία των ασκήσεων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τη γουστάρουν όλοι. Άλλοι μπορεί να έχουν αδύναμα χέρια, άλλοι πρόβλημα στους ώμους, κάτι που τους εμποδίζει να την πραγματοποιήσουν. Καλή ώρα ο Steve Rogers πριν μπει στην κάψουλα και βγει Captain America.

 

ste

 

Αν ανήκεις στην παρακάτω κατηγορία, αλλά επιθυμείς να γυμναστείς σαν να έκανες push ups, τότε σου έχουμε λύση. Απλώς ακολούθησε το παρακάτω σετ ασκήσεων και θα επωφεληθείς (ίσως και καλύτερα) από ότι με τον κλασικό τρόπο. Για να σε δούμε...

 

1. Πιέσεις ώμων με αλτήρες

Δύο αλτήρες στα χέρια και απλές πιέσεις κάθετα στο έδαφος. Όσο πιο εκρηκτικά ανεβαίνεις, άλλο τόσο αργά πρέπει να κατεβαίνεις.

overhead

2. Πιέσεις κατακλινή πάγκου με αλτήρες

Στην ίδια λογική με την παραπάνω άσκηση, μόνο που τώρα δεν γυμνάζεις ώμους, αλλά στήθος. Ξαπλωσε στον πάγκο και δώσε πόνο.

dumbell

3. Στήθος στο TRX

Η πιο δύσκολη άσκηση από τις πέντε. Σκέψου ότι πετάς και κάνεις τα φτερά σου πάνω κάτω. Προσοχή όμως, όταν το άνοιγμα των χεριών σου φτάνει στο μάξιμουμ, να μην ξεπερνά το ύψος του σώματος.

trx

 

4. Πλάγιοι Κοιλιακοί με Medicine Ball

Πιάσε την μπάλα και κάνε κυκλικές κινήσεις για τους κοιλιακούς σου. Αν δεν σου βγαίνει, μπορείς και χωρίς ωστόσο εμείς θα θέλαμε να το δοκιμάσεις.

heavy med

5. Push ups για αρχάριους

Εντάξει δεν θα γλίτωνες εντελώς από τα push ups, ωστόσο αυτά εδώ δεν θα είναι δύσκολα για σένα. Από τη στιγμή που ακουμπάς γόνατα στο έδαφος, το 80% της δυσκολίας της άσκησης έχει κάνει «φτερά».

modified

 46 SHARES