Αυτή είναι η πιο προκλητική Άρση Θανάτου

Κι αυτός είναι ο τρόπος για να την εκτελέσεις σωστά.

Είναι μια άσκηση που ουσιαστικά φτιάχνει όλο σου το σώμα. Πολύ απλά διότι σου γυμνάζει κατά κύριο λόγο τη μέση, δηλαδή τον πυρήνα ολόκληρου του κορμιού σου. Όσο πιο γερή μέση έχεις άλλωστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να αντιμετωπίσεις με επιτυχία την όποια πρόκληση βρεις μπροστά σου.

Άρσεις θανάτου λοιπόν θα κάνουμε αλλά όχι οποιοδήποτε στιλ. Σήμερα το πρόγραμμα έχει Sumo Deadlift.

 waaa

 

 

Τι είναι το Sumo Deadlift;

Σκέψου πώς θα έκαναν άρσεις θανάτου οι σούμο και έχεις την απάντηση στην παραπάνω ερώτηση. Η κίνηση εκτελείται με τα πόδια σε διάσταση, αρκετά μεγαλύτερη από το πλάτος των ώμων, με τα δάχτυλα των ποδιών να κοιτούν προς τα έξω και τοποθετημένα σε μια ευθεία με τα γόνατα. Ο τύπος στο παρακάτω GIF θα στα εξηγήσει καλύτερα...

 

sumo

 

Η τεχνική του Sumo deadlift

Ενώ οι παραδοσιακές άρσεις θανάτου δίνουν έμφαση στην πλάτη, το Sumo deadlift επικεντρώνεται στους τετρακέφαλους και τους προσαγωγούς με μια κίνηση που δεν απαιτεί λύγισμα του σώματος, αλλά αντίθετα εκτελείται από μια πιο όρθια στάση μετατοπίζοντας την πίεση από τη μέση προς τους γοφούς.

Ξεκίνα λοιπόν με το στήθος έξω και τους ώμους ψηλά. Μεγάλη προσοχή στα ισχία σου τα οποία πρέπει να είναι καρφωμένα προκειμένου να μη γείρεις προς τα πίσω. Από εκεί και πέρα είσαι έτοιμος να δουλέψεις την άσκηση. Και πού ξέρεις, κάποια μέρα μπορεί και να σηκώνεις όσα βγάζει ο φίλος από κάτω:

 

d

 

Τι γυμνάζεις με το Sumo Deadlift;

Επειδή δεν είναι το ίδιο με τις κλασικές άρσεις θανάτου, τότε γυμνάζονται καλύτερα κάποια μέρη στο σώμα, όπως οι γοφοί,οι οπίσθιοι μηριαίοι και όλη η οπίσθια κινητική αλυσίδα.

Αν έχεις δε πρόβλημα με τη μέση, τότε η συγκεκριμένη άσκηση ίσως είναι πιο κατάλληλη από τις κλασικές άρσεις. Για αυτό ευθύνεται κυρίως το εύρος της κίνησης των ποδιών το οποίο είναι μικρότερο και ως εκ τούτου η άσκηση γίνεται αυτόματα πιο φιλική για τη μέση.

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved