Πώς δεν θα κάνει ποτέ διακοπές το μυαλό σου εν ώρα υπηρεσίας

Στο γραφείο πρέπει να 'σαι συγκεντρωμένος. Και με αυτούς τους 6 τρόπους θα τα καταφέρεις.

Στο γραφείο και γενικότερα την εργασία μας ποτέ δεν πρέπει να εφυσηχάζουμε. Το αφεντικό και πάνω από όλα εσύ ο ίδιος απαιτεί  πλήρη εγρήγορση και συγκέντρωση προκειμένου να είσαι όσο πιο αποδοτικός γίνεται και να ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους.

Ας το παραδεχτούμε όμως, άνθρωπος είσαι και όχι ρομπότ οπότε από τις 8 ώρες -και όχι μόνο- που είσαι στο γραφείο δεν υπάρχει περίπτωση να μην απορροφηθεις από κάτι άλλο. Όχι επειδή είσαι κακός στη δουλειά σου. Κάθε άλλο. Απλώς επειδή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

 

carel

 

Τη μία θα περάσει ο συνάδελφος με τα γλυκά και θα περάσετε λίγα λεπτά παρέα για ευχές και φαγοπότι. Μετά θα σε πάρει τηλέφωνο το κορίτσι ή ο κολλητός και τέλος θα έρθει η στιγμή που η ανάγκη θα σου χτυπά δίχως αύριο το καμπανάκι για το μπάνιο, οπότε μία ή άλλη σου έχουμε τρία στανταράκι τα οποία δεν σε αφήνουν να συγκεντρωθείς.

Για αυτό λοιπόν δώσε σημασία στα παρακάτω tips που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το focus στο χώρο εργασίας έτσι ώστε να είσαι περισσότερο αποδοτικός ακόμα και αν οι εξωτερικοί παράγοντες παραμονεύουν να σε αποσπάσουν.

 

1. Κλείσ' τα όλα. Όλα όμως

Φτάνει που υπάρχει το τηλέφωνο του γραφείου, δεν χρειάζεται να σε πάρει κάποιος άλλος μέσα στη μέρα στο κινητό. Αν θες να μην «ταξιδεύεις» πρέπει το μυαλό σου να είναι σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ησυχία, λιγότερες έγνοιες και διακοπές. Επομένως κλείσε το κινητό, ή καλύτερα άστο στο αμάξι για να μην σε τρώει η περιέργεια.

Έρευνα έδειξε ότι ο ιππόκαμπος του μυαλού (εγκεφαλική δομή που συμμετέχει στη μεταφορά πληροφοριών) βρίσκεται σε πλήρη χρήση όταν δεν χρησιμοποιούνται πολλές λειτουργίες του εγκεφάλου ταυτόχρονα.

 dribbble switch

 

2. Να έχεις πλάνο

Όταν θα πας στη δουλειά αφιέρωσε ένα πεντάλεπτο στο ξεκίνημα όπου θα συσκεφτείς με τον εαυτό σου για το τι σκοπεύεις να πετύχεις μέσα στη μέρα. Βάλε εσύ τα όρια στον εαυτό σου, μην αφήσεις το αφεντικό σου να το κάνει για σένα. Το άγχος σου θα είναι μεγαλύτερο και τότε ο αποπροσανατολισμός πολύ πιο πιθανός.

Για αυτό λοιπόν θέσε μόνος τους στόχους σου και προσπάθησε να πετύχεις τους περισσότερους μέχρι την ώρα του μεσημεριανού, όταν και η συγκέντρωσή σου θα είναι στο πικ της.

 

plan

 

3. Λίγο άραγμα, με τρόπο όμως

Αν δεν χαλαρώσεις λιγάκι δεν γίνεται δουλειά. Για αυτό λοιπόν βάλε στο πρόγραμμα και ένα διάλειμμα μισής ώρας προκειμένου να γεμίσεις μπαταρίες. Αν δεν έχεις την πολυτέλεια αφιέρωσε ένα τεταρτάκι με τον εαυτό σου κάθε δύο ώρες συνεχόμενης δουλειάς. Μόνο μην κάτσεις στο γραφείο ή σερφάρεις στο ίντερνετ.

Ευκαιρία είναι να κάνεις τον γύρο του γραφείου, να πάρεις 10 βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις και αν δεν σε βλέπει κανείς, κάνε καμιά διάταση. Βοηθάει.

 

relax

 

 

4. Το σημαντικότερο κρύβεται στο γεύμα

Καλό το μεσημεριανό, αλλά να ξέρεις ότι εκτός από ενέργεια, απόλαυση και θερμίδες, η ώρα αυτή θα σου προσφέρει και κάτι άλλο σημαντικό;

Σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ λέγεται ότι μισή ώρα φαγητού στο χώρο εργασίας σου, αν τρέφεσαι σωστά και όχι με σουβλάκια και ό,τι άλλο παραγγέλνουμε, το μυαλό παράγει ένα χημικό το οποίο σε βοηθάει να έχεις ξεκούραστο μυαλό για όλη τη μέρα. Για αυτό φίλε φάε σωστά, και άσε τα junk για το σαββατοκύριακο.

 

joey

 

 

5. Ο καφές δεν θα σε ξυπνήσει, το ισοτονικό θα σε σώσει

Έχεις αρχίσει και κουράζεσαι και στην απέλπιδα προσπάθεια να σώσεις τη μέρα  παραγγελνεις έναν ακόμα καφέ παρότι είναι απόγευμα.

Η καφεΐνη θα σου δώσει μία ώθηση για να ξυπνήσεις αλλά όχι μεγάλη, ένα ισοτονικό ποτό όμως θα σου κάνει τη δουλειά. Και αυτό διότι σύμφωνα με έρευνα άμα βάλεις γλυκόζη στον οργανισμό σου η μνήμη και ο εγκέφαλος επανέρχονται κατά 50%. Άσε που έτσι θα γλιτώσεις και τη μπόχα του καφέ.

coffe

 

 

6. «Σφύρα» τη λήξη, πηγε αργά

Κι εγώ τρελάθηκα με το «Daredevil» του Netflix, αλλά είπαμε, δεν είδα και όλα τα επεισόδια της σειράς σε μία μόλις νύχτα. Γενικά να έχεις υπ' όψιν, ότι κάθε εμπόδιο που βάζεις στο εαυτό σου κατά τον ύπνο, το βρίσκεις διπλάσιο την επόμενη μέρα εις βάρος σου. Γιατί αυτό;

Μα επειδή και θα είσαι πτώμα στο γραφείο και η συγκέντρωσή σου έχει φτάσει στην... Αυστραλία. Μην παίζεις με τον μυαλό σου λοιπόντου στερήσεις μία ώρα ύπνου, θα σε εκδικηθεί.

 

loone



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved